Το πήρε στην πλάτη του ο Άρνεσεν

Την τελευταία βδομάδα οι πληροφορίες που θέλουν τον Ίγκορ Τούντορ να είναι ο νεος προπονητής του ΠΑΟΚ δίνουν και παίρνουν και το όνομα του 37χρονου Κροάτη γράφτηκε για πρώτη φορά στο Thessports στις 5 Ιουνίου (δείτε εδώ).

Aπό το βράδυ της Τετάρτης ο Τούντορ είναι στην Αθήνα για να συζητήσει με τον Ιβάν Σαββίδη και να τον πείσει για τις ιδέες και το πλάνο του, καθώς είναι τελικά η λύση που προκρίθηκε από τον Φράνκ Άρνεσεν, ο οποίος είχε μιλήσει νωρίτερα με τον μάνατζέρ του Κροάτη, Βλάντο Λέμιτς, που ήταν στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δανός είχε κάποιες άλλες επιλογές πριν από τον Τούντορ, οι οποίες όμως δεν του βγήκαν (ακόμη και σήμερα, πηγές που πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ εμφάνιζαν ως πρώτη επιλογή τον Λάουντρουπ) κι έτσι για να μη χαθεί άλλος χρόνος, πήγε στην επιλογή του Κροάτη.

Όπως είναι φυσικό, ο Ιβάν Σαββίδης προβληματίστηκε στο άκουσμα του ονόματος, αλλά ο Άρνεσεν τον έπεισε για την αξία και τις προοπτικές του Κροάτη, κι ας μην έχει δουλέψει πουθενά πλην της Χάιντουκ Σπλιτ, στην οποία δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι πέτυχε.

Ο Τούντορ είναι μια ρισκαδόρικη επιλογή, που την πήρε πάνω του ο Άρνεσεν, που πείστηκε από δικούς του ανθρώπους, ότι ο 37χρονος Κροάτης μπορεί να φέρει εις πέρας την συγκεκριμένη αποστολή…

Αν δεν προκύψει κάτι συνταρακτικό (να επανέλθει ξαφνικά κάποια από τις πρώτες επιλογές) κι αν ο Τούντορ δεν έκανε… άσχημη εντύπωση στον Σαββίδη (όπως είχε κάνει ο Ντομίνγκος Πασιέντσα), ο Κροάτης θα είναι ο προπονητής του ΠΑΟΚ.