Το πρώτο ποδοσφαιρικό έγκλημα της σεζόν – Πολλές συμπτώσεις…

Αυτό που έγινε στο Καραϊσκάκη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης ξεπερνά τα ένδοξα χρόνια της παράγκας. Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει στο ποδόσφαιρο, από την ώρα που μπήκε σ΄ αυτό το VAR.

Το έγκλημα με θύμα τον Αστέρα ξεπερνά κάθε προηγούμενο και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με +2 βαθμούς τη σεζόν.

Η φάση του αγώνα έγινε στο 80′, με σκορ 1-0, όταν σε μια σέντρα στην περιοχή του Αστέρα, έπεσε στο έδαφος ο Μπαράλες, μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής Κουμπαράκης έδειξε άουτ, ενώ ήταν μπροστά στη φάση και την έβλεπε χωρίς εμπόδια. Ο Μπαράλες σηκώθηκε και άρχισε να ωρύεται, ζητώντας να δει το VAR. Ο Κουμπαράκης δεν είχε άλλη επιλογή.

Η Νova δείχνει ένα ριπλέι, που δείχνει ότι ο Ελ Αράμπι τραβάει παρατεταμένα από τη φανέλα τον Μπαράλες και τον ρίχνει στο χόρτο. Πέναλτι! Αυτό το ριπλέι δεν το ξαναείδαμε…

Ο διαιτητής VAR, Γιώργος Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα, λέει στον Κουμπαράκη να δει τη φάση στο βίντεο. Εκεί του δίνει ΟΛΑ τα ριπλέι, κάτι άσχετα μακρινα, εκτός απ΄ αυτό, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η παράβαση.

Αυτό το πλάνο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Ο Κουμπαράκης βλέπει κάποια μακρινά πλάνα, που δεν μπορεί να διακρίνει τίποτα.

Αφού τα… βλέπει, λέει στις δύο ομάδες να συνεχίσουν το παιχνίδι!

Η πρώτη σφαγή με χρήση VAR είναι γεγονός, με τα επιλεγμένα πλάνα που έδωσε ο Τζοβάρας στον Κουμπαράκη, ο οποίος αν και είχε τη φάση στο πιάτο του, έκανε πως δεν την είδε!

Ο Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα ως VAR και ο Κουμπαράκης, που σφυρίζει για τον σύνδεσμο της Θράκης (Ροδόπη), αλλά κατάγεται από τη Σύρο, είναι αυτοί, που πρωταγωνίστησαν στο πρώτο “διαιτητικό έγκλημα” της χρονιάς κι έκριναν το παιχνίδι υπέρ του Ολυμπιακού.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Τζοβάρας ορίστηκε τελευταία στιγμή διαιτητής VAR, διότι ο αρχικά ορισθείς, Σιδηρόπουλος δήλωσε αδυναμία να ταξιδέψει από τη Ρόδο, γιατί -λέει- δεν βρήκε αεροπορικό εισιτήριο! Και δεν μπορούσε να ταξιδέψει με πλοίο…

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, όλοι καταλαβαίνουν τι θα δούμε φέτος…