Τριανταφυλλίδης: «Απάντηση στην άθλια δήλωση εναντίον του Σαββίδη»

448

Στο Metropolis 95.5 μίλησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και πρόεδρος της επιτροπής Ελληνισμού Διασποράς και αναφέρθηκε στην επίσημη πρόσκληση της Επιτροπής προς τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος θα μιλήσει αύριο στο Κοινοβούλιο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Στην παρούσα συγκυρία είναι έμπρακτα η καλύτερη απάντηση για όσα ακούστηκαν. Μέσω της επιτροπής Ελληνισμού διασποράς η Βουλή θα έχει τη χαρά να υποδεχθεί έναν μεγάλο Έλληνα που αποδεικνύει την αγάπη του στην πατρίδα με πράξεις και όχι λόγια. Είναι ένας επιχειρηματίας που έχει προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και βάζοντας πλάτη σε μια δύσκολη στροφή της ιστορίας για την πατρίδα και το λαό μας».

Για το τι σηματοδοτεί η παρουσία Σαββίδη στην Βουλή: «Γι’ αυτό ξεκίνησα λέγοντας πως είναι μια έμπρακτη, αποστομωτική απάντηση στην άθλια, κατάπτυστη και ρατσιστική δήλωση εναντίον του. Από εκεί και πέρα, είναι η τρίτη συνεδρίασή μας που ασχολείται με θέματα εν δυνάμει επενδυτών. Η αναγκαία προσέλκυση Ελλήνων επενδυτών από το εξωτερικό προωθείται από την επιτροπή μας».

Για τις «τρικλοποδιές» που δέχεται ο Ιβάν Σαββίδης στις επενδυτικές του προσπάθειες: «Εκτιμώ πως στην ομιλία του θα περιγράφει και θα εντοπίζει τις παθογένειες στις επαφές του με την πολιτεία, τη γραφειοκρατία, τα γρηγορόσημα, τα λαδόσημα και άλλα».

Για την αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την προσπάθεια για το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου: «Είχα επικοινωνία και με τον Σταύρο Κοντονή και με τον Πάνο Καμμένο. Περιμένω να δω τις παραμέτρους του θέματος. Να μην βάζουμε το κάρο μπροστά από τα άλογα. Να δούμε την πρόταση, τις παραμέτρους, το ζητούμενο και εν συνεχεία ως βουλευτής Θεσσαλονίκης θα πάρω θέση. Απλά η δική μου θέση είναι πως η Θεσσαλονίκη όσο ανάγκη έχει από πράσινο, άλλο τόσο έχει ανάγκη και από θέσεις εργασίας».

Για το αν θα μιλήσει για το ποδόσφαιρο: «Όχι. Ως πρόεδρος της επιτροπής σας λέω ότι υπάρχει καθορισμένη ατζέντα. Ως πρόεδρος των Ελλήνων της Ρωσίας κλήθηκε και ως ομογενής επιχειρηματίας που έχει εμπειρία από τις επαφές του με την κρατική διοίκηση και το δημόσιο. Θα καταθέσει προτάσεις και πώς μπορεί η Ελλάδα να προσελκύσει άλλους 100 Σαββίδηδες που από αγάπη για την πατρίδα και το συμφέρον τους, βέβαια, θα θέλουν να βάλουν πλάτη στην προσπάθεια της πατρίδας να σταθεί στα πόδια της».