«Τρομερός ο Ίβιτς, θα κάνει δουλειά»

179

Για την Εθνική Ελλάδος, την Μπουντεσλίγκα και τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Κώστας Σταφυλίδης σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για τον Σκίμπε: «Ο κάθε προπονητής έχει διαφορετική φιλοσοφία. Είναι Γερμανός και σίγουρα γνωρίζω ότι είναι προσηλωμένος στην πειθαρχία και την τακτική. Το έχω ζήσει αυτό γιατί είμαι στη Γερμανία».

Για το σύστημα που επιλέγει ο Σκίμπε: «Θέλουμε χρόνο, είμαστε μια νέα ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας. Το σύστημα που παίζουμε είναι δύσκολο για μας, αλλά έχουμε χρόνο προσαρμογής μέχρι τα επίσημα παιχνίδια για να το αφομοιώσουμε και να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που μας ζητάει».

Για τη συνοχή που πρέπει να υπάρχει: «Πιο πολύ κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να σταθεί στο πόσο θέλει να δουλέψει. Αν αγωνιζόντουσαν 25 παίκτες στο ίδιο πρωτάθλημα θα υπήρχε μεγαλύτερη συνοχή, αλλά από εκεί και πέρα είμαστε πολλά παιδιά από το εξωτερικό και νομίζω ότι θέλουμε λίγο χρόνο».

Οι αιτίες του αποκλεισμού από το Euro της Γαλλίας: «Δεν είμαι ο κατάλληλος για να μιλήσω γι’ αυτό. Δεν μπορώ να γνωρίζω 100%. Από τη στιγμή που δεν παίζαμε καλά, ήταν λογικό να χάσουμε τα παιχνίδια. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας, να γίνουμε πιο ομάδα, να ακούμε τον προπονητή μας για να βγάλουμε αυτά που μας λέει. Στο τέλος θα δείξουμε καλύτερο πρόσωπο».

Για το αν έχουν πεισμώνει μετά τις συνεχόμενες αποτυχίες των δύο προηγούμενων ετών: «Όταν χάνεις από τα Φερόε πρέπει να πεισμώνεις. Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει. Είχαμε το χειρότερο διάστημα και τα χειρότερα αποτελέσματα. Όλοι σκύβουμε το κεφάλι και δουλεύουμε για καλύτερα αποτελέσματα».

Για τον Βέλλιο: «Είμαστε φίλοι εκτός γηπέδων και αγωνιζόμασταν μαζί στις μικρές Εθνικές. Έχουμε περάσει πολλές στιγμές μαζί και ξαναείμαστε μαζί. Όπως και με άλλα παιδιά, όπως ο Καπίνο».

Για τον Ίβιτς: «Η αλήθεια είναι ότι μετά την απομάκρυνση του Τούντορ περίμενα ότι θα αναλάβει ο Βλάνταν. Δεν τον είχα δει σαν προπονητή, τον είχα παρακολουθήσει στην ομάδα Νέων. Είναι μεγάλες οι διαφορές. Τον έζησα ως ποδοσφαιριστή, που ήταν τρομερός. Με βοήθησε πάρα πολύ. Μαζί με τον Σνάουτσνερ θα κάνουν καλή δουλειά. Πλέον βλέπουμε και ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Για το ενδεχόμενο να αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Ελλάδα: «Σε κανέναν δεν θα άρεσε να γίνει κάτι τέτοιο. Από το ελληνικό ποδόσφαιρο βγαίνουν καλοί ποδοσφαιριστές. Θα είναι πρόβλημα για τα παιδιά που δεν θα παίζουν στην Ευρώπη. Δεν θα τους βλέπουν οι μάνατζερ και οι ομάδες από το εξωτερικό. Θα είναι δύσκολο. Αν απομονωθούμε δεν θα παίρνουμε και βαθμούς για την Ευρώπη. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά εύχομαι να μην συμβεί κάτι τέτοιο».

Για το αν θα καταφέρει η Άουγκσμπουργκ να παραμείνει στην Bundesliga: «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε γιατί από αυτό που έχω δει είναι ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Με λίγες ευκαιρίες τρώμε γκολ και χάνουμε το ματς, ενώ κάνουμε πολλές ευκαιρίες και δεν βάζουμε γκολ. Είμαστε άτυχοι, αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Με τρεις νίκες θα σωθούμε».

Για το επίπεδο της Bundesliga: «Είναι ένα πρωτάθλημα με πολύ καλές ομάδες και καλούς ποδοσφαιριστές που δουλεύουν πολύ. Χρειάζεται να δουλεύεις τουλάχιστον 3-4 ώρες την ημέρα. Αυτό φαίνεται και από την πορεία των ομάδων».