Τσάμπιονς Λιγκ μέσω… Ευελπίδων

Στον ΠΑΟΚ δεν το διατυμπανίζει κανείς, ωστόσο στην Τούμπα θεωρούν τα φετινά πλέι οφ πολύ σημαντικά. Γι΄ αυτό άλλωστε κι ο Σαββίδης είναι πυρ και μανία βλέποντας αυτή την εικόνα στα τελευταία παιχνίδια…

Για πολλούς στον ΠΑΟΚ, αυτά τα πλέι οφ μπορεί να είναι η μεγάλη ευκαιρία, διότι πιστεύουν ότι μπορεί η 1η θέση στα πλέι οφ να οδηγήσει ακόμη και απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το σενάριο, είναι απλό. Τιμωρία του Ολυμπιακού και αποκλεισμός του από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, από τη στιγμή που κατηγορούμενος είναι ο πρόεδρός του…

Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, με την Μέταλιστ στην Ουκρανία, και την Φενέρμπαχτσε και την Μπεσίκτας στην Τουρκία…

Στην περίπτωση της Μέταλιστ, υπήρξε τελεσίδικη απόφαση για συμμετοχή σε στημένο παιχνίδι. Η ΟΥΕΦΑ την απέκλεισε και στη θέση της πέρασε ο ΠΑΟΚ, που στη συνέχεια έπαιξε με τη Σάλκε.

Στην περίπτωση της Φενέρμπαχτσε, αρχικά, το καλοκαίρι του 2011 αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ με απόφαση της τουρκικής ομοσπονδίας και τη θέση της πήρε η Τράπζονσπορ. Ο αποκλεισμός αποφασίστηκε μετά την απαγγελία κατηγοριών για στημένους αγώνες, όχι για καταδίκη.

Το καλοκαίρι του 2013, η Φενέρμπαχτσε αποκλείστηκε εκ νέου, αφού υπήρξαν καταδίκες στην Τουρκία και την απέβαλε η ΟΥΕΦΑ. Μάλιστα, η Φενέρ θα έπαιζε πλέι οφ Τσάμπιονς Λιγκ με την Άρσεναλ και ΔΕΝ αντικαταστάθηκε, αφού η κλήρωση είχε ήδη γίνει. Όπως δεν είχε αντικατασταθεί και η Μέταλιστ.

Στην ελληνική περίπτωση, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξει αποκλεισμός του Ολυμπιακού, εφόσον απαγγελθούν κατηγορίες, όπως έγινε την πρώτη φορά με την Φενέρμπαχτσε.

Με δεδομένο ότι ο πρώτος της Ελλάδας πηγαίνει κατευθείαν στους ομίλους, δεν υπάρχει περιπτωση να συμβεί αυτό που έπαθαν οι Ουκρανοί ή οι Τούρκοι, με την Μέταλιστ και την Φενέρ που έχασαν τη θέση.

Από την ώρα που ο πρώτος της Ελλάδας δεν συμμετέχει σε προκριματικούς και πάει απευθείας ομίλους, που ξεκινούν στα μέσα Σεπτεμβρίου, αν συμβεί αυτό που έχουν στο μυαλό τους στον ΠΑΟΚ, ίσως η 1η θέση στα πλέι οφ, οδηγήσει τελικά στους ομίλους…