«Φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ»

Συνέντευξη ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Άρη παραχώρησε ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος έχρισε φαβορί τον Δικέφαλο του Βορρά.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης: «Επιτέλους θα δούμε ένα ντέρμπι από τα παλιά, αυτό το ντέρμπι ενδιαφέρει όλο το φίλαθλο κοινό. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να επιδιώξει να σκοράρει από την αρχή, να πάρει το παιχνίδι γιατί είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Αρης είναι ανεβασμένος τις τελευταίες αγωνιστικές, θα πάει σε ένα παιχνίδι μεταβάσεων από την άμυνα στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ θα πιέσει και ευελπιστώ πως θα δούμε και αρκετά γκολ. Με τον Σάββα Παντελίδη ο Αρης έχει ισορροπία, με τον κ.Ερέρα ήταν πιο θεαματικό ποδόσφαιρο αλλά δεν υπήρχε καμία ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Ο Αρης στην Τούμπα θα κλείσει καλά τους χώρους και θα περιμένει να χτυπήσει στην κόντρα. Το ντέρμπι αυτό έχει λείψει από την Ελλάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το αν υπάρχει φαβορί στο παιχνίδι: «Ναι υπάρχει φαβορί, και αυτό είναι ο ΠΑΟΚ. Απλά και βαθμολογικά να το δούμε, είναι αήττητος, πρώτος, παίζει και στην Τούμπα που είναι σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη του παιχνιδιού».

Για το αν παίζει ρόλο περισσότερο το πάθος από την τακτική: «Εν μέρη ισχύει αυτό, χρειάζονται σε ένα ντέρμπι και άλλα στοιχεία εκτός από την τακτική και τον σχεδιασμό ενός παιχνιδιού, παίζει ρόλο το πάθος αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό».

Για τους καινούριους παίκτες του Αρη που δεν έχουν εικόνα από τέτοιο ντέρμπι: «Προφανώς στους νεοφερμένους θα έχουν εξηγήσει τι θα αντιμετωπίσουν στον αγώνα, ένα τέτοιο ντέρμπι δίνει μόνο κίνητρα και διάθεση και το αναμένουν περισσότερο από όλους οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές».

Για τα δείγματα γραφής των δύο ματς μεταξύ τους στη φετινή χρονιά:«Ναι έχουμε καλά δείγματα γραφής, τέτοια καλά ματς κρατάνε τον κόσμο στο γήπεδο και φέρουν καινούριο κόσμο στα γήπεδα. Αυτά τα ντέρμπι είναι που φέρνουν τους φιλάθλους στο γήπεδο».