Φερνάντο Σάντος: «Οι Έλληνες έχουν κακές συνήθειες»

32

Το θέμα έχει το sdna.gr: Έχει ζήσει πολλά χρόνια στη χώρα μας ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας, έχοντας δουλέψει και σε συλλόγους, αλλά και στην εθνική ομάδα. Στη συνέντευξη ρωτήθηκε για την περίοδο που έμεινε στην Ελλάδα και για το πως μας κρίνει.

Ο πρώην προπονητής της Ελλάδας μίλησε, επίσης, για την πίστη του λέγοντας ότι πηγαίνει στην εκκλησία κάθε Κυριακή, αλλά και εντός της εβδομάδας όταν του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του. «Και στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που έκανα όταν εγκαταστάθηκα ήταν να αναζητήσω μια καθολική εκκλησία. Υπήρχε μία σε απόσταση δέκα λεπτών από το σπίτι μου» τόνισε.

Ο Σάντος αναφέρθηκε και στους στόχους της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας στο EURO 2016. «Θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό και να τον κερδίσουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είμαστε στα φαβορί της διοργάνωσης. Η διοργανώτρια Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία είναι. Πάντα έλεγα ότι η εθνική Πορτογαλίας είναι μια ομάδα πολύ υπολογίσιμη και πιστεύω ότι έχουμε την ικανότητα να φτάσουμε ψηλά. Έχουμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο, αλλά δεν μπορεί να κάνει τα πάντα μόνος του».

Κλείνοντας, ο Πορτογάλος προπονητής ρωτήθηκε πως θα ήθελε να τον θυμούνται. «Ως καλό πατέρα, καλό γιο, καλό σύζυγο, καλό φίλο. Το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σημασία όταν μιλάμε για τη ζωή, την οικογένεια, τη φιλία. Δεν είναι τίποτα. Μηδέν» ήταν η απάντησή του.