Φριλίγγος:”Σπίτι μου ο Άρης”

Συνέντευξη παραχώρησε στο Libero 107,4 ο γενικός αρχηγός των «κιτρινόμαυρων», Στάθης Φριλίγγος, ο οποίος αναφέρθηκε στην φετινή πορεία του Άρη και στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Για τις γιορτές μακριά από τους δικούς του ανθρώπους:

“Αυτό είναι για εμένα πρωτόγνωρο, δεν είχα ξανά τέτοια περίπτωση. Είναι η πρώτη φορά που μετακινούμαι τέτοια εποχή εκτός Αθηνών. Τα Χριστούγεννα είχαμε ρεπό και πρόλαβα κατέβηκα κάτω και είδα τους δικούς μου, περάσαμε ωραία, τώρα την Πρωτοχρονιά είχαμε μια μέρα ρεπό και δεν προλάβαινα, τα γιόρτασα εδώ, εντάξει, ήταν λίγο δύσκολο για μένα, να είμαι μόνος, όμως βρέθηκα με μία παρέα, περάσαμε καλά, όμως το θέμα είναι πως εδώ ήρθαμε για μια συγκεκριμένη δουλειά, και όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν και τα καλά και τα κακά. Πιστεύω πως τα κακά είναι πάρα πολύ λίγα μπροστά στα καλά”.

Για την αντιπαλότητα ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα:

“Η προϋπηρεσία μου ήταν πάντοτε σε αθηναϊκές ομάδες. Για μένα η πρώτη φορά που βγήκα εκτός Αθηνών είναι μια πρωτόγνωρη περίπτωση για εμένα, διότι έρχομαι σε μία ομάδα με φανταστικό λαό και ένα πλήθος που δεν είχα γνωρίσει στις υπόλοιπες ομάδες που πέρασα. Η αντιπαλότητα που αναφέρετε δεν έγινε ακόμη αντιληπτή από εμένα, διότι οι ομάδες που ήμουν ήταν αγαπημένες σε όλη την Ελλάδα. Με τον Άρη δεν είχαμε πάρα πολύ καλή σχέση όλα αυτά τα χρόνια. Ήδη έχω κανονίσει, με τους παλαίμαχους του Απόλλωνα να έρθουν εδώ και να δώσουν ένα φιλικό με τους παλαίμαχους του Άρη. Ήταν μία επιθυμία και των δυο πλευρών και θα γίνει λογικά την άνοιξη. Θεωρώ την Θεσσαλονίκη σαν το σπίτι μου. Έτυχα εξαιρετικής υποδοχής από τους φιλάθλους του Άρη”.

Για τους συνεργάτες του:

“Συνεργάζομαι και με ανθρώπους που είχα συνεργαστεί στο παρελθόν, όμως με τους περισσότερους για σύντομο χρονικό διάστημα. Πέραν αυτών, με όλους εδώ, από παίκτες μέχρι προπονητές, αισθάνομαι τόσο άνετα, και το αναφέρω και με κάθε ευκαιρία σε τηλεφωνήματα που έχω με την Αθήνα, και νιώθω πραγματικά σαν το σπίτι μου. Είμαι εντυπωσιασμένος από την υποδοχή αυτή.

Ήταν επιλογή του Παύλου του Μυροφορίδη να έρθω εδώ. Είναι ένα πόστο που το κάνω πολλά χρόνια και πιστεύω πως είναι μια δουλειά που την ξέρω και όσα χρόνια την υπηρετώ το κάνω με ευσυνειδησία και πιστεύω πως έχω ανταποκριθεί απόλυτα στον ρόλο μου. ”

Για την σχέση του με τους παίκτες:

“Είναι το μυστικό της δουλειάς μας. Κανείς που βρίσκεται εκτός αποδυτηρίων δεν μπορεί να φανταστεί τι γίνεται. Πραγματικά είναι όπως ένας δάσκαλος θα μπει σε μία τάξη και έχει να αντιμετωπίσει 28-30 μαθητές. Όλοι δεν είναι το ίδιο. Ο καθένας αποτελεί μια διαφορετική προσωπικότητα. Πρέπει στου καθενός την ψυχολογία να μπει κάνεις, να τον ακούσει, να καταλάβει πριν μιλήσει μαζί του τι συμβαίνει και τι έχει να πει, και όλα αυτά συνθέτουν ένα παζλ, το οποίο εγώ είμαι υποχρεωμένος να το τελειώσω επιτυχώς”.