Χαβίτο για Άρη και …προπονητική

46

Ο Φρανσίσκο Χαβίτο μίλησε για το μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει ο Άρης τη νέα αγωνιστική περίοδο ενώ έδωσε τις συμβουλές του στους παίκτες των “κιτρινόμαυρων”.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε:

Για την εξέλιξη της καριέρας του:

«Σιγά σιγά προετοιμάζομαι για την προπονητική. Συνεχίζω να παίζω ποδόσφαιρο όμως πιο ήρεμα πλέον. Δεν είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν παλιά».

Για το ισπανικό μοντέλο που θα ακολουθήσει ο Άρης:

«Γίνεται αυτό που γινόταν όταν είχαμε έρθει και εμείς στην ομάδα. Ισπανική νοοτροπία . Περιμένω να πάει καλά το νέο πρότζεκτ . Υπάρχουν αρκετά καλοί παίκτες και στις χαμηλές κατηγορίες ακριβώς επειδή δεν χωράνε όλοι να παίξουν στις ψηλές κατηγορίες εδώ. Είναι καλή επιλογή . Είμαι αισιόδοξος».

Η συμβουλή του στους νέους παίκτες της ομάδας:

«Πρέπει να μάθουν την ιστορία της ομάδας , να δουν βίντεο με τους οπαδούς. Το πάθος και γενικότερα όλη την ιστορία, είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να δώσουν βάση. Δεν είναι απλά τα πράγματα στον Άρη. Χρειάζεται σεβασμός και δουλειά».

Για τις στιγμές που θυμάται ο ίδιος όταν ήρθε στην ομάδα :

«Όταν ήρθα ήμουν πολύ χαρούμενος. Ήξερα για την ιστορία του Άρη και χαιρόμουν που θα παίξω μπάλα σε μια μεγάλη ομάδα. Ήταν το μεγάλο βήμα της καριέρας μου και η ευκαιρία μου για να εξελιχθώ».

Καταληκτικά συμπλήρωσε:

«Η δουλειά που κάναμε στον Άρη τότε ήταν και είναι πολύ σημαντική για μένα. Μου άρεσε που παίξαμε στην Ευρώπη και μας έμαθε ο κόσμος. Ακούστηκε ξανά το όνομα του Άρη. Χαίρομαι που παίζαμε όμορφο ποδόσφαιρο και ικανοποιούσαμε τον κόσμο».