Ψάχνεται στα Σέρβια ο Σαββίδης

27

Επενδύσεις και στα Σέρβια Κοζάνης ετοιμάζει ο Ιβάν Σαββίδης. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγινε διημερίδα με θέμα τις Ελληνορωσικές σχέσεις, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έστειλε τους εκπροσώπους του.

Μάλιστα, ως εκπρόσωπός του εμφανίστηκε και ο πρώην Νομάρχης Ημαθίας και Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης!!!

Το ρεπορτάζ είναι από μπλογκ της περιοχής, και φιλοξενεί και αποκαλυπτικές δηλώσεις του δημάρχου…

Το αποτέλεσμα επαφών που είχαν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα με τελευταία την συμμετοχή του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού κ. Αθανάσιου Κοσματόπουλου στο συνέδριο με θέμα «Ελληνορωσσικές σχέσεις» στις 27-28 Σεπτεμβρίου 2014 στην Θεσσαλονίκη, ήταν η επίσκεψη κλιμακίου εκπροσώπων του ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Τα μέλη του κλιμακίου, επικεφαλής του οποίου ήταν ο πρώην Νομάρχης Ημαθίας και Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, είχαν σειρά συναντήσεων με τον κ. Κοσματόπουλο, τους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους του δήμου όπου και συζητήθηκαν οι προοπτικές επενδύσεων στους τομείς κυρίως της μεταποίησης και του τουρισμού.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι επί δύο ημέρες το συγκεκριμένο κλιμάκιο επισκέφθηκε κάθε γωνιά του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού εξετάζοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν για αντίστοιχες επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Ανάλογο αντικείμενο – επενδυτικές δράσεις και έργα υποδομών – είχε και η επίσκεψη στην Αθήνα του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού και των αντιδημάρχων Νίκου Τέτου και Φώτη Ζυγούρη όπου πραγματοποιήθηκαν σειρά επαφών και συναντήσεων και πιο συγκεκριμένα στα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής – Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων – Εσωτερικών καθώς και στα Κεντρικά γραφεία της ΛΑΡΚΟ όπου τέθηκε το ζήτημα των ανταποδοτικών υποχρεώσεων όπως αυτές προκύπτουν από τις δραστηριότητες της εταιρίας στην περιοχή.