Όλα όσα έγιναν στη συνέντευξη Τύπου του ΑΣ Άρης

47

Με αφορμή την αλλαγή στη διοίκηση του ΑΣ Άρης και την ανάληψη καθηκόντων του νέου δ.σ. υπό την προεδρεία του Γιάννη Ψηφίδη, ο ερασιτέχνης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των τμημάτων της κιτρινόμαυρης οικογένειας, σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα και ο Θόδωρος Καρυπίδης, ενώ στις τοποθετήσεις που έγιναν παρουσιάστηκε ένα μέρος του πλάνου του ΑΣ για να βρεθούν λύσεις, κυρίως στο οικονομικό, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσίασε η τοποθέτηση του Καρυπίδη.

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος, Γιάννης Ψηφίδης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν, είπε: «Σαν διοίκηση, λυπούμαστε που μπήκαμε περίπου στις 20 Οκτωβρίου, διότι ο χρόνος είναι πολύ σκληρός μαζί μας. Η προσπάθεια αυτή έπρεπε να ξεκινήσει από το καλοκαίρι. Αποτελούμε ένα μικρό σύνολο του Αρειανού και θέλω να πιστεύω ότι θα εργαστούμε σωστά, για να πραγματοποιήσουμε μία λαμπρή εκδήλωση στις 25 Μαρτίου.

Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης, είναι η επανεκκίνηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. 102 χρόνια αυτό υπάρχει και μεγαλουργεί. Ο Άρης είναι ένας από τους πέντε μεγαλύτερους αθλητικούς συλλόγους της χωράς. Είναι υποχρέωση όλων μας, να προχωρήσουμε στην επανεκκίνηση που πρέπει».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Ο ΑΣ είναι η μάνα του συλλόγου. Αποδέχθηκα την θέση του προέδρου, γιατί νιώθω τιμή όταν μου του ζητούν τα πρόσωπα που έβλεπα μπροστά του.Η δύναμη του ΑΣ, όπως θα δείτε παρακάτω, είναι τα 29 τμήματα, 18 αθλήματα, 1900 αθλητές, 56 προπονητές και 123 βοηθοί-εργαζόμενοι τμημάτων».

Όσο για την προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης, τόνισε: «Θα έχουμε μία χρηματοοικονομική μελέτη για το 2016. Κάθε ΑΣ πρέπει να είναι συνεπής απέναντι στην κοινωνία. Ο Άρης δεν είναι συνεπής και αυτό πρέπει να αλλάξει. Σήμερα, δεν γνωρίζουμε τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουμε. Ξέρουμε απλά ότι είναι … βουνό. Ο Άρης όμως πρέπει να επιβιώσει, για αυτό και πρέπει να ανεβούμε αυτό το βουνό.

Καλούμε τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό μας και να γραφτεί στα μητρώα του συλλόγου. Οσοι είναι ήδη μέλη σε ΑΣ και ΚΜΑ, θα πληρώσουν μόνο την ετήσια συνδρομή τους. Πρέπει να πετύχουμε τον στόχο των 10 χιλιάδων μελών. Δεν θα αργήσει η στιγμή που το γήπεδο θα αποτελέσει το στολίδι της πόλης, με χωρητικότητα 30 χιλιάδων θέσεων».

Στη συνέχεια μίλησε ο Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων υποσχέθηκε… μεγάλες μεταγραφές, αν τελικά αναλάβει εκείνος τη νέα ΠΑΕ το καλοκαίρι: 

 

«Μέσα σε δύο-τρεις μέρες στήσαμε την ομάδα. Είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε φέτος αλλά και του χρόνου. Εχουμε πολύ δρόμο για να τελειώσουμε με την εκκαθάριση και να συστήσουμε την νέα ΠΑΕ. Είμαστε έτοιμοι για το νέο μετοχικό κεφάλαιο και αισιοδοξούμε να είμαστε τα νέα αφεντικά στην ομάδα.

Έχουμε ξεκινήσει ένα πλάνο για την νέα χρονιά. Εφόσον συσταθεί η ΠΑΕ και είμαστε στο τιμόνι της ομάδας, θα προχωρήσουμε με μεγάλα ονόματα. Παίκτες επιπέδου SuperLeague».

Εκ μέρους της ΚΑΕ Άρης στην εκδήλωση ήταν ο Στάθης Ρούσσος: 

«Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί βλέπω ότι γίνεται μία καινούργια αρχή στον ΑΣ, που για πολλούς και διάφορους λόγους, τα τελευταία χρόνια αποδυναμώθηκε. Υπάρχουν πολλά τμήματα, με πολλούς αθλητές. Ο Ερασιτέχνης βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Οπως εμείς ως ΚΑΕ, πριν την έλευση της οικογένειας Λάσκαρη, ήμασταν σε δύσκολη οικονομική θέση, αλλά βάλαμε πάνω απ’ όλα την οργάνωση και την οικονομική εξυγίανση. Εχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με την διοίκηση, θα είμαστε αρωγοί σε ό,τι μας ζητηθεί. Ηδη το έχουμε κάνει. Η ΚΑΕ βοηθάει τους πάντες, γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε Άρης».

Το τμήμα βόλεϊ εκπροσώπησε ο Κώστας Χαριτωνίδης: «Το τμήμα βρίσκεται σε φάση εξυγίανσης. Πηγαίνουμε σε παλιές οφειλές και προσπαθούμε τα τωρινά έσοδα να λειτουργήσει το τμήμα. Το βόλει μας έχει δώσει πρωτάθλημα, έπαιξε στην Ευρώπη και τίμησε το σύλλογο. Κάνουμε μια προσπάθεια εδώ και τρία χρόνια. Φέτος ήμασταν σε απόγνωση και ευχαριστώ τον κ. Ψηφίδη που υπέγραψε τα συμβόλαια για να παίξουμε στο πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο να κάνεις μια ομάδα όταν δεν είσαι φερέγγυος. Η ομάδα θα είναι στη μέση της βαθμολογίας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου, να συνεισφέρει ο κόσμος όσο μπορεί με εισιτήρια και διαρκείας. Να μην βλέπουμε το βόλει απαξιωτικά».

Για το θέμα του μνημονίου του ερασιτέχνη με τον Θόδωρο Καρυπίδη, μίλησε ο Χρήστος Γρόλλιος: «Θέλω να σημειώσω, ότι μνημόνιο είναι μία καταγραφή των θέσεων των δύο πλευρών. Η έγγραφη σχέση του ΑΣ με τον Θεόδωρο Καρυπίδη, απολαμβάνει περισσότερα σε σχέση με μία ΠΑΕ. Εγγυητής της στήριξης όσων συμφωνήθηκαν, είναι η αγωνιστική πορεία της ομάδας, που εγγυάται για το καλύτερο μέλλον. Ετσι όπως εξελίσσεται η πορεία του Άρη, δεν θα υπάρχει ανάγκη να ξεφυλλίσουμε το ιδιωτικό συμφωνητικό. Θα ανατρέξουμε σε αυτό μόνο αν υπάρχει κάποια κακοπιστία, κάτι που δεν θα υπάρξει πιστεύω. Όλα καταλήγουν στην προοπτική, ο Άρης να είναι σε λιγότερο από δύο χρόνια στην Super League».