«Όλοι μου ζητάνε να γυρίσω σπίτι μου»

147

Ο Φρανσίσκο Χαβίτο φιλοξενήθηκε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό επανέλαβε για μία ακόμη φορά την επιθυμία του να επιστρέψει στον Άρη, ενώ μίλησε και για άλλα πολλά…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εκπομπή AllAboutARIS On Air στον Libero:

Για το γεγονός ότι τα περισσότερα χρόνια του στην Ελλάδα τα πέρασε στον Άρη: «Έμεινα έξι χρόνια στον Άρη, έδωσα πολλούς αγώνες κι έζησα πολλά ωραία πράγματα εκεί».

Για τα σημαντικά γκολ που έχει σημειώσει με την φανέλα του Άρη: «Είμαι χαρούμενος γιατί έβαλα σημαντικά γκολ με τον Άρη κι έδωσα χαρά στον κόσμο. Εγώ δεν βάζω πολλά γκολ, αλλά δούλεψα πάνω σε αυτό και με λίγη τύχη τα κατάφερα. Τα γκολ που έβαλα δείχνουν την δουλειά που έκανα».

Αν ολοκλήρωσε την συνεργασία του με τον Πανθρακικό: «Ναι, με τον Πανθρακικό υπέγραψα για ένα χρόνο και είμαι πλέον ελεύθερος».

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στον Άρη: «Φυσικά και θέλω. Πέρασα όμορφα χρόνια στον Άρη και στην οικογένειά μου αρέσει πολύ η ομάδα και η πόλη. Ο Άρης είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας».

Αν έχει μιλήσει με κάποιον άνθρωπο από την ομάδα: «Προς το παρόν όχι. Εγώ πάντως θα περιμένω. Αν πιστεύουν ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, μπορούν να με πάρουν τηλέφωνο. Εγώ θα περιμένω την πρόταση. Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο κοιτάω και γι’ άλλες ομάδες».

Αν επικοινωνεί με τους πρώην συμπαίκτες του: «Στον Άρη υπάρχουν παιδιά που πριν πολλά χρόνια παίξαμε μαζί. Με τον Κόκε που μιλάω είναι ευχαριστημένος. Η ομάδα είναι ήρεμη, όλοι είναι πληρωμένοι, αγωνιστικά έχει πάρα πολύ καλό υλικό για την Γ΄».

Τι του λέει ο κόσμος όταν τον συναντάει: «Μιλάω με τον κόσμο του Άρη, οι περισσότεροι μου ζητάνε να γυρίσω στην ομάδα, που είναι το σπίτι μου. Στην Κομοτηνή όποτε βλέπω κάποιον από Θεσσαλονίκη πάντα θα μου ζητήσει να επιστρέψω».

Για το γεγονός ότι θα παίξει ξανά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», έστω και σε φιλικό: «Εγώ μαζί με την γυναίκα μου είχαμε μια ιδέα και καταφέραμε τελικά να την υλοποιήσουμε. Είναι δύσκολο να πω την αλήθεια για μένα να το οργανώσω, αλλά έχω την βοήθεια από τον Άρη και τελικά θα γίνει. Ο Λαζαρίδης και ο Ουμπίδες που είχαν υποχρεώσεις για το κύπελλο, τελικά θα έρθουν αφού αποκλείστηκε ο Ατρόμητος».

Ένας τέτοιος αγώνας θα είναι σημαντικός και για τον Άρη και για τον κόσμο του: «Είναι ένας λόγος και αυτός που κάνουμε αυτόν τον αγώνα. Πρώτα απ’ όλα βέβαια θέλουμε να μαζέψουμε κάποια χρήματα για να βοηθήσουμε τα παιδιά. Θέλουμε να κάνουμε κάτι ωραίο. Ο κόσμος που θα έρθει να μην δει απλά τον αγώνα και σηκωθεί και φύγει. Να έχει την δυνατότητα να δει κάποιους παίκτες, να κατεβάσει τα παιδιά του στον αγωνιστικό χώρο, να περάσουν γενικά ένα όμορφο βράδυ οι οικογένειες».

Αν μπορούσε αυτός ο αγώνας να γίνει θεσμός: «Θα ήταν πολύ καλό. Ειδικά όταν βοηθάμε παιδιά. Ειδικά για εμάς τους ποδοσφαιριστές είναι πιο εύκολο να βοηθάμε, συγκριτικά με τον υπόλοιπο κόσμο που ταλαιπωρείται με την κρίση. Εγώ προσπαθώ και συνεργάζομαι με το charity idols. Έχω δώσει φανέλες, παπούτσια, γενικότερα ότι μπορώ, προκειμένου να πωληθούν και αυτά τα χρήματα να πάνε σε όσους τα έχουν ανάγκη».

Για το γεγονός ότι θα παίξει πρώτη φορά ως αντίπαλος του Άρη: «Όντως πρώτη φορά θα παίξω αντίπαλος. Τις προηγούμενες σεζόν δεν έπαιξα. Καλύτερα πάντως, γιατί θα μου ήταν πολύ δύσκολο να παίξω κόντρα στον Άρη και τους οπαδούς του, από τους οποίους εισέπραξα πολλή αγάπη».

Για τις σκέψεις που κάνει βλέποντας τον Άρη στην Γ΄ Εθνική: «Δεν είμαι χαρούμενος που βλέπω την ομάδα στην Γ΄ μετά απ’ όλα αυτά που πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Πήγα στο γήπεδο και δεν είδα πολύ κόσμο, όπως είχε στο παρελθόν. Τα μαγαζιά ήταν κλειστά, δεν ήταν όπως τα προηγούμενα χρόνια που ο κόσμος ήταν χαρούμενος. Δεν νιώθω πολύ καλά που τα βλέπω αυτά».

Ολοκληρώνοντας, ο Ισπανός επιθετικός σημείωσε: «Θέλουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο την Πέμπτη. Να έρθουν οικογένειες με τα παιδιά τους να το χαρούν. Θέλουμε να περάσουμε μία καλή βραδιά και να βοηθήσουμε τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι αγώνες και οι φανέλες… Πρέπει να βοηθάμε».