«Όλοι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα»

56

H άνετη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα και το κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, έκαναν τον Ιγκόρ Τούντορ να νιώσει κάπως πιο άνετα μετά τις φουρτούνες στην Μυτιλήνη και βρήκε και την ευκαιρία να βγάλει και το παράπονό του…

Αναλυτικά τα όσα είπε :

Για τις διαφορές σε σχέση με την Καλλονή : “Ήταν δύο τελείως διαφορετικά παιχνίδια Σήμερα είμαι ευχαριστημένος, είδα καλά πράγματα, είχαμε καλή απόδοση με ένα καινούριο σύστημα. Είναι μια εμφάνιση, που θα μας βοηθήσει ενόψει της ρεβάνς της Πέμπτης, που είναι πολύ σημαντική”.

Για το αν έπαιξε ρόλο το σύστημα ή οι αλλαγές παικτών : “Είπα ότι τα συστήματα δεν είναι τόσο σημαντικά, δεν θέλω να τους δώσω μεγαλύτερη σημασία. Το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες, που παίζουν. Η ιδέα μου ήταν να ανοίξουμε το γήπεδο και να βρούμε χώρους, να δώσουμε πλάτος με δύο ακραίους επιθετικούς, να δώσουμε περισσότερο χώρο στον Πέλκα να πάρει προσπάθειες. Το πιο σημαντικό ήταν οι δύο χαφ. Αυτοί κρατούσαν την ισορροπία, έδιναν τον ρυθμό, κρατούσαν τη μπάλα… Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Τσίμιροτ και τον Χαρίση”.

Για τον μικρό μέσο όρο ηλικίας της ενδεκάδας : “Όταν φτιάχνω την ενδεκάδα δεν με ενδιαφέρουν οι ηλικίες, αλλά το ποιοι είναι καλύτεροι. Οι νεαροί παίκτες δίνουν φρεσκάδα, αλλά στερούνται εμπειρίας. Η καλύτερη λύση για την ομάδα είναι μία μίξη εμπειρίας και νεότητας. Αν θέλεις να κερδίζεις, αυτό πρέπει να κάνεις. Αν θέλεις να κοιτάς το μέλλον, κοιτάς να παίζεις με νεαρούς”.

Για το τι περιμένει από την ομάδα : “Προσπαθώ να βρούμε σταθερότητα. Πηγαίνοντας προς τα πλέι οφ, θέλω να έχω έναν βασικό κορμό έντεκα πολύ καλών παικτών”.

Για το αν νιώθει πιο ήρεμος ενόψει Πέμπτης : “Όταν έχεις καλή απόδοση, παίρνεις και αυτοπεποίθηση. Το ζητούμενο είναι να δουλέψουμε πιο σκληρά, να επιβεβαιώσουμε τα θετικά στοιχεία, που είχαμε σήμερα. Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι”.

Για τον αποκλεισμό του Κάτσε : “Το πιο δύσκολο πράγμα στην δουλειά μου είναι να διαλέγω ποιους θα έχω στον πάγκο και ποιοι θα είναι στην κερκίδα. Είναι μια απόφαση που την παίρνω μετά από πολλές ώρες ανάλυσης. Δεν είναι εύκολες αποφάσεις. Υπάρχει χώρος μόνο για έντεκα στο γήπεδο και για επτά στον πάγκο. Υπολογίζω όλους τους ποδοσφαιριστές”.

Για τις φήμες για τον ίδιο μετά την Καλλονή : “Δεν μιλάω ελληνικά, δεν ακούω ραδιόφωνο, δεν διαβάζω εφημερίδες. Καταλαβαίνω αυτούς τους μήνες τις φήμες στη Θεσσαλονίκη. Σας αρέσουν οι φήμες και οι αλλαγές. Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν πολλές αλλαγές προπονητών, αλλά η ομαδα δεν κέρδισε κάτι. Είμαι στη θέση μου, είμαι καλά, και θα είμαι ευχαριστημένος αν κάποιοι αναγνωρίσουν οτι ξέρω κι εγώ ποδόσφαιρο. Δίνω κάθε μέρα το καλύτερό μου, γνωρίζω τους παίκτες μου, γνωρίζω τις άλλες ομάδες, καταλαβαίνω πια τη νοοτροπία της πόλης. Όλοι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και κάποιος θα κάνει καλύτερη δουλεια απ αυτόν που ήδη υπάρχει”.