«Όποιος φοράει αυτή τη φανέλα πρέπει να πεθαίνει στο γήπεδο»

166

Ο Δημήτρης Λημνιός με δηλώσεις του στη Nova εν όψει της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό (16/9, 6.15 μ.μ.) για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος αναφέρθηκε στο αγωνιστικό πρόσωπο που πρέπει να δείξει από εδώ και πέρα ο ΠΑΟΚ.

Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ:

«Τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν είναι έτσι όπως τα θέλουμε. Δεν έχουμε ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο αλλά είμαστε ΠΑΟΚ. Έχουμε βάλει κάτω τα πράγματα, δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα στην προπόνηση. Ξέρουμε τι φταίει και πρέπει να το αλλάξουμε. Πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο και να δίνουμε το 100% κάθε φορά, ώστε να γυρίσουμε την κατάσταση και να πάρουμε αυτό που μας αξίζει».

Για το τι φταίει για το κακό ξεκίνημα:

«Πιστεύω πως δεν δίνουμε το 100% σε κάθε αγώνα και δεν είμαστε όσο αποτελεσματικοί θα έπρεπε. Αυτή είναι η δική μας δουλειά, είμαστε ποδοσφαιριστές. Καταλαβαίνουμε τι φταίει, θα πρέπει να το αλλάξουμε. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και τα πράγματα θα καλυτερέψουν».

Για το αν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο σύντομα:

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αυτοπεποίθηση, η ψυχολογία μας δεν είναι και η καλύτερη. Πρέπει κάτι να γίνει, δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Είμαι αισιόδοξος πως στην πορεία θα γίνει κάτι καλύτερο».

Για την ομιλία του Ιβάν Σαββίδη στο γεύμα της ομάδας:

«Αυτά που είπε ο κ. Σαββίδης είναι λογικά. Είναι πρόεδρος, θέλει η ομάδα να κερδίζει, να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Εμείς δεν έχουμε δώσει αυτό που πρέπει και αυτό προσπαθούμε να διορθώσουμε στις προπονήσεις. Έχουμε βάλει στα αυτιά μας κάθε λέξη που είπε και να είναι σίγουρος πως θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται».

Για την πίεση που νιώθει στον ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτή που υπήρχε στον Ατρόμητο:

«Ήξερα που έχω έρθει από την πρώτη στιγμή. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, με βαριά φανέλα. Όποιος αγωνίζεται με αυτή τη φανέλα, πρέπει να την τιμάει, να πεθαίνει μέσα στο γήπεδο, να δίνει το 100%. Ο κόσμος ζητάει από τους παίκτες να πεθαίνουν μέσα στο γήπεδο, αυτό θα κάνουμε και εμείς. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές, η πίεση είναι μεγάλη. Είμαι έτοιμος ανταποκριθώ σε κάθε πίεση».

Για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό:

«Το μόνο που έχω να πω είναι ότι συμβιβαζόμαστε μόνο με τη νίκη και θα μπούμε από το πρώτο λεπτό για να πεθάνουμε μέσα στο γήπεδο και να κερδίσουμε. Ο Παναιτωλικός έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες μπροστά, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα από το πρώτο λεπτό, να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να μας κάνει φάσεις. Αν αφήσουμε χώρους, ο Παναιτωλικός είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις».