Όσα είπε ο Φερέιρα στην κάμερα του PAOK TV

Δηλώσεις στην κάμερα του ΡΑΟΚ ΤV παραχώρησε ο Άμπελ Φερέιρα, ο οποίος μίλησε για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό:
«Νομίζω ότι όλοι έχουν καταλάβει πως η ομάδα έχει μεγάλη εσωτερική δύναμη, μια πνευματική δύναμη που την κάνει να παλεύει ως το τελευταίο λεπτό για το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα θέλαμε πολύ να είχαμε κερδίσει στον τελευταίο μας αγώνα αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Θέλαμε περισσότερα είναι η αλήθεια, προσπαθήσαμε πολύ για αυτό, οι παίκτες προσπάθησαν όποτε κρατάμε τα θετικά, ότι η ομάδα ποτέ δεν τα παρατάει και παλεύει ως το τέλος για την νίκη».
Για την νοοτροπία της ομάδας και την ευκολία που δέχεται γκολ σε λίγες φάσεις των αντιπάλων:
«Πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά, καθένας συγκεντρωμένος στο έργο του ολοένα και περισσότερο μιας και οι αντίπαλοι παίζουν για να εκμεταλλευτούν το λάθος μας, αλλά εμείς θεωρώ πως έχουμε βελτιωθεί στις αμυντικές στατικές φάσεις, όπως και στην αμυντική μας οργάνωση και πρέπει να κάνουμε το ίδιο και στην αμυντική μετάβαση. Έχουμε ήδη δουλέψει αρκετά πάνω σε αυτό, οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι στην δουλειά τους, αμυνόμαστε και κάνουμε επίθεση όλοι μαζί, μιας και είναι ομαδική η δουλειά. Η εξέλιξη μας γίνεται παιχνίδι με παιχνίδι, θέλουμε να παίρνουμε ότι καλύτερο από κάθε αγώνα, αλλά από την άλλη υπάρχει και ο αντίπαλος που πρέπει να μελετήσουμε καλά. Άλλες φορές θα πάμε καλά και άλλες όχι τόσο γιατί από την άλλη υπάρχει αντίπαλος με ποιότητα που όπως και εμείς προσπαθεί για το καλύτερο. Εμείς είμαστε σε καλό δρόμο και κάθε μέρα βελτιωνόμαστε τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά».
Για το αν θα κοστίσει αυτή η απώλεια των δυο πόντων και την χαμένη ευκαιρία που χάθηκε για να πάει ο ΠΑΟΚ στην κορυφή:
«Το καλύτερο θα είναι να τερματίσουμε πρώτοι. Αυτό είναι το καλύτερο. Βέβαια αν μπορούμε να βρεθούμε στην πρώτη θέση κάποια στιγμή, δεν θα… προτιμήσουμε την δεύτερη. Έτσι, βήμα-βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιωνόμαστε. Θέλουμε να ξεκουράζουμε καλά τους παίκτες και να τους έχουμε όλους στην διάθεση μας, για να μας βοηθήσουν. Η ομάδα γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική στην προπόνηση και αυτό φαίνεται στους αγώνες. Δυστυχώς με τον Παναθηναϊκό δεχτήκαμε δυο γκολ σε δύο δύσκολες και κρίσιμες στιγμές, στο τέλος του πρώτου και του δεύτερου μέρους, αλλά η ομάδα αντέδρασε καλά αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ενώ θέλαμε την νίκη. Δεν τα καταφέραμε εν τέλει, αλλά ούτε εγώ, ούτε κανείς δεν μπορεί να μπει τίποτα στους παίκτες για την προσπάθεια και την ψυχή που έδειξαν μαζί με τους φιλάθλους μας στο κυνήγι του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος που τότε στο 87’ ήταν το γκολ της ισοφάρισης. Ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο όλα είναι δυνατά και οι παίκτες έδειξαν νοοτροπία να θέλουν να σκοράρουν ως το τέλος για την νίκη».
Για τον Βιεϊρίνια, την συμμετοχή του με τον Παναθηναϊκό και το πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα από εδώ και πέρα:
«Πράγματι είναι ένας παίκτης που μας δίνει έξτρα θετική ενέργεια. Μπήκε καλά στον αγώνα και πέτυχε δυο γκολ. Θα μιλήσω μαζί του ώστε να καταλάβω αν είναι έτοιμος να μας βοηθήσει όντας μέρος των βασικών ή αν νιώθει καλύτερα να έρχεται ακόμα ως βοήθεια από τον πάγκο μιας και γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής της φυσικής του κατάστασης, οπότε θα δούμε αν θα ξεκινά από την αρχή ή από τον πάγκο. Θα μιλήσω μαζί του και θα αποφασίσουμε τι είναι καλύτερο για την ομάδα και τον ίδιο τον παίκτη»
Για τον αγώνα με τον ΟΦΗ:
«Το πιο σημαντικό είναι αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε, δηλαδή να δώσει ο καθένας από εμάς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Από την άλλη ο αντίπαλος είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, με θετική προσέγγιση στο παιχνίδι, με παίκτες πολύ γρήγορους στην επιθετική γραμμή, ικανούς τόσο στην οργανωμένη επίθεση όσο και στις αντεπιθέσεις, οπότε έχουμε όλα τα στοιχεία για ένα καλό παιχνίδι. Εμείς ως μεγάλη ομάδα που είμαστε, θέλουμε να μπούμε δυνατά και αποφασιστικά, κυνηγώντας την νίκη και τα γκολ από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό».