Κοντονής για Άρη: «Θα ληφθεί υπόψιν ο χρόνος που ψηφίστηκε ένας νόμος»

186

Ο Σταύρος Κοντονής, σε νέες του δηλώσεις στον Libero 107,4 πήρε θέση ξανά για τον νέο αθλητικό νόμο και την υπόθεση του ΑΡΗ. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι θα ληφθεί υπόψιν ο χρόνος που θα φηφιστεί ο νόμος, για να μην προσδώσουν το αίσθημα της αδικίας σε περιπτώσεις ομάδων όπως ο ΑΡΗΣ.

Αναλυτικά δήλωσε:

Για την εκκαθάριση του Άρη: «Όταν λέμε για διαφάνεια και κάθαρση στον χώρο του αθλητισμού, εννοούμε ότι θα πρέπει να είναι -πρώτα από όλα- στο οικονομικό κομμάτι. Θεωρώ αδιανόητο ένα ερασιτεχνικό σωματείο να έχει παράξει μία, δύο, τρεις, τέσσερις ΠΑΕ με διαφορετικά ΑΦΜ. Τα ζητήματα αυτά θα κριθούν με βάση μια γενική κατεύθυνση που έχει χαράξει η κυβέρνηση και η ΕΕΑ. Θα ληφθεί υπόψη ο χρόνος του νομοθετείν, δηλαδή πότε ψηφίστηκε ένας νόμος για να μην προσδώσουμε το αίσθημα της αδικίας».

Για το πότε θα ψηφισθεί ο νέος νόμος και αν θα εξαιρεθεί κάποιος: «Τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου θα τεθεί στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση, γιατί είχαμε την καθυστέρηση με τη FIFA. Είχα πει ότι θα γίνει μέσα στον Μάιο, δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι. Αυτά θα τα δούμε. Η κατεύθυνση θα είναι αυτή που περιέγραψα.

Θα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τον χρόνο που θα γίνει η νομοθέτηση για να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί. Αν είναι να κάνεις μια τομή και να εξυγιάνεις μία κατάσταση, θα πρέπει να ισχύει για όλους αυτό το πράγμα που θα γίνει. Θα τα μελετήσουμε και θα δούμε πως θα οργανωθεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει να σταματήσει αυτό το αίσχος».