«Εμείς είμαστε οι… ένοχοι»

Στην εφημερίδα Sportday παραχώρησε δηλώσεις οΡάζβαν Ρατς που εξήγησε τους λόγους που ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε στη Λεωφόρο, ενώ αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό του Παναθηναικού ως καλύτερης ομάδας από τον Δικέφαλο.

Στο πρώτο του σχόλιο για το τελευταίο παιχνίδι, ο έμπειρος Ρουμάνος διεθνής τόνισε: «Ειδικά με την απόδοσή μας μέχρι το 1-2, δεν αξίζαμε τέτοιο αποτέλεσμα. Αλλά κάθε ήττα είναι ένα κακό αποτέλεσμα».

Γιατί όμως ο ΠΑΟΚ έχει αυτή την εικόνα στην άμυνα; «Την ευθύνη της άμυνας δεν την έχουν μόνο όσοι παίζουν πίσω στην τετράδα. Όσο κάποιοι από εμάς χωρίς να μετράει η θέση, κάνουμε κάποιες κακές κινήσεις, θα δεχόμαστε τέτοια γκολ. Όλες οι κινήσεις μετράνε, για να μη δώσουμε ευκαιρία στους αντιπάλους να κάνουν φάσεις. Γι’ αυτό πρέπει να δουλεύουμε όλοι μαζί».

Και μέχρι πότε ένα διαπιστωμένο πρόβλημα, που έγινε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί με διάφορους τρόπους αλλά δεν ξεπεράστηκε θα «βασανίζει» τον ΠΑΟΚ;

Ο Ρατς απαντάει: «Δεν μπορώ να δω το μέλλον. Το κακό είναι ότι είμαστε σε κακή κατάσταση, όχι επειδή παίζουμε άσχημα, αλλά γιατί δεχόμαστε πολλά γκολ και έχουμε άσχημα αποτελέσματα. Πρέπει να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη, γιατί εμείς είμαστε οι πιο ένοχοι σε όλη αυτή την κατάσταση και πρέπει να σταματήσουμε αυτή την κακή περίοδο».

Ο Ρατς δήλωσε ανυπόμονος για το επόμενο δύσκολο και πιεστικό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και τόνισε για τον κόσμο: «Όσο βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα να έχει τέτοια αποτελέσματα, θα έχουν και τέτοιες αντιδράσεις. Από την άλλη και οι μεγαλύτερες ομάδες έχουν τέτοιες περιόδους. Και η Ρεάλ ήταν πρώτη πριν δύο εβδομάδες και τώρα είναι δεύτερη».

Τελικά ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερους παίκτες, ή καλύτερη ομάδα;

«Όχι, δεν έχει καλύτερη ομάδα. Εμείς χάσαμε από τα δικά μας λάθη­» λέει με έμφαση ο Ρατς.