“Θα κάνουμε άλλη μια μεταγραφή”

Οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει ακόμη για τον Ηρακλή, αφού οι κυανόλευκοι ψάχνουν έναν ακόμη ποδοσφαιριστή. Για τη θέση που υπάρχει το πρόβλημα, για την κατάσταση της ομάδας, αλλά και για τις μεταγραφές που ήδη έγιναν, μίλησε σήμερα ο προπονητής του Γηραιού στν Αrena FM.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Παπαδόπουλος:

Για το φιλικό στην Αγιά:

“Ήταν ένα που καλό τεστ παρόλο που το γήπεδο δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Η ομάδα έπαιξε με διάθεση, έπαιξε ποδόσφαιρο όπως θέλουμε με σωστό παιχνίδι που ξεκινάει από πίσω. Υστερήσαμε στο τελείωμα των φάσεων όμως δεν με ανησυχεί καθόλου αυτό. Σιγά – σιγά βρίσκεται η χημεία μεταξύ νέων και έμπειρων. Όταν λέω νέους μιλάω για 17-18 χρονών και πιστεύω πως βρίσκουν την χημεία τους. Αυτοί που είναι 21 και πάνω θεωρούνται πλέον έμπειροι”.

Για τους παίκτες που ήρθαν:

“Ήρθαν 16 παίκτες και δεν είναι εύκολο να βρούνε χημεία στην ομάδα. Πριν ένα χρόνο ίσως να μην υπήρχε Ηρακλής, δουλέψαμε στην ομάδα και φτιάξαμε πολύ καλό ρόστερ. Θέλουμε χρόνο και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι στο κύπελλο. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς”.

Για τους τρεις Αργεντινούς παίκτες:

“Είναι γνωστό πως όταν παίρνεις παίκτες από Λατινική Αμερική, η κουλτούρα, η νοοτροπία και η ποιότητα είναι μεγάλη. Θέλαμε παίκτες που ξέρουν την Ελλάδα. Αυτοί είναι νικητές και είναι σημαντικό ο Ηρακλής να έχει τέτοιους. Ρωτήσαμε και μάθαμε πως μπορούν να παρασύρουν τα νέα παιδιά στο να βελτιωθούν. Νομίζω πως είναι πολύ καλές επιλογές. Είμαστε σε πολύ καλό σημείο και δεν χρειάζεται ανησυχία. Είμαι πολύ σίγουρος για την ομάδα, για την δουλειά που γίνεται και θα είμαστε έτοιμοι για το ματς του κυπέλλου. Δεν χρειάζεται να κρίνουμε από τα φιλικά. Αυτά είναι για να δούνε πράγματα οι προπονητές και για να πάρουν κάποιοι παίκτες συμμετοχές. Στην Ελλάδα είμαστε και υπάρχει μια ανησυχία”.

Για την κατάσταση του Περόνε:

“Ο Περόνε ακολουθεί ένα πρόγραμμα που επιλέξαμε με το τιμ. Ήταν φορτωμένος από την προετοιμασία. Θεωρήσαμε σωστό να τον αποφορτίσουμε λίγο για να είναι έτοιμος στο ματς του κύπελλο”.

Για το επεισόδιο με τον Χουάντερσον:

“Ο Χουάντερσον είναι σημαντικός για την ομάδα. Πέρυσι του έδωσα την δυνατότητα να αγωνιστεί και να τον κρατήσω στην ομάδα ενώ είχε κάποιες προτάσεις. Στην προπόνηση υπάρχει ένταση και νεύρα και αυτά είναι φυσιολογικά. Το θέμα έχει λήξει και είναι καλό που έγινε στην αρχή αυτό. Ο Ηρακλής έχει αλλάξει σελίδα, δεν είναι όπως παλαιότερα που  ο προπονητής δεν μπορεί να κάνει πολλά σε θέματα πειθαρχίας. Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα και αυτό θα το στηρίξω. Συζητήσαμε με τον Χουάν, κατάλαβε το λάθος του και δεν υπάρχει το θέμα πλέον”.

Για τον Παπαθανασάκη:

“Έχω μιλήσει αρκετές ώρες στον κ. Παπαθανασάκη. Δεν έχει ζήσει στην Ελλάδα και έχει ωραία φιλοσοφία πάνω στο ποδόσφαιρο και στην οργάνωση. Ο Ηρακλής είχε μείνει πίσω και όλοι μπορούν να καταλάβουν την διαφορά στην οργάνωση φέτος. Εγώ βλέπω μεγάλο μέλλον γιατί δίνεται μεγάλη σημασία στια ακαδημίες. Παλαιοτέρα ο Ηρακλής έβγαζε παίκτες και θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό. Αυτός ο άνθρωπος έχει πάθος σε αυτό που κάνει και πρέπει να τον προσέξουμε. Ιστορικές ομάδες περνάνε πολύ δύσκολα και πρέπει να τον στηρίξουμε και να είμαστε δίπλα του. Στην Θεσσαλονίκη κρίνουμε με το ένα αποτέλεσμα αλλά δεν είναι έτσι. Πρέπει να υπάρξει στήριξη και υπομονή”.

Για το αν θα γίνει άλλη μεταγραφή:

“Έχω την σκέψη να γίνει άλλη μια μεταγραφή όμως δεν θα κάνουμε μια μεταγραφή για να την κάνουμε. Αν βρούμε κάποιο που θα βοηθήσει πραγματικά θα την κάνουμε. Είναι πολύ δύσκολο λόγω του θέματος της αδειοδότησης. Ψάχνουμε ένα κλασσικό αριστεροπόδαρο στην επίθεση”.

Για το επόμενο φιλικό:

“Θα γίνει στην Κατερίνη στον Πιερικό. Περιμένω να λήξει το θέμα του γηπέδου για να πηγαίνει ο κόσμος στην φυσική του έδρα αλλά και οι παίκτες να μπούνε στο νέο τους γήπεδο”.

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο:

“Όσο αναφορά το αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα είναι καλή και δεν θα έχουμε το θέμα με το βάθος και τις επιλογές. Θέλουμε λίγο χρόνο και η ομάδα έχει αλλάξει σελίδα σε όλους τους τομείς. Πρέπει να στηρίξου και να υποστηρίξουμε έναν άνθρωπο που βάζει την ομάδα στον σωστό δρόμο. Δεν πρέπει να τον απογοητεύσουμε και πάνω από όλα εγώ με την εικόνα της ομάδας. Να είναι σίγουρος ο κόσμος πως θα παίξουμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο”.