«Αλλο ο ΠΑΟΚ κι άλλο η Ξάνθη»

31

Ο Χρήστος Καρυπίδης ύστερα από οκτώ χρόνια απουσίας επέστρεψε στην Ελλάδα και στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Η περιπλάνησή του, μετά το 2006 όταν άφησε τον ΠΑΟΚ για την σκοτσέζικη Χαρτς, συνεχίζεται με νέο σταθμό αυτή τη φορά την Ξάνθη. Η Κύπρος, η Ομόνοια, ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλων Λεμεσού αποτελούν παρελθόν και η SKODA φαντάζει ως μια νέα πρόκληση.

«Στην Ξάνθη αισθάνεσαι ότι παίζεις σε ευρωπαϊκή ομάδα. Οι άνθρωποι με πλησίασαν με πολύ όμορφο τρόπο και είναι γενικότερα μία ομάδα που σου δίνει την δυνατότητα να αισθάνεσαι σίγουρος για σένα και την οικογένεια σου. Η συγκέντρωση βρίσκεται μόνο στο ποδόσφαιρο και προσωπικά αισθάνομαι πως αυτή η ομάδα θα χτίσει κάτι πολύ καλό. Έχει όλες τις προοπτικές», δηλώνει ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός σήμερα στην εφημερίδα Metrosport.

«Οχτώ χρόνια είναι πολλά. Ενιωσα πλέον ότι κουράζομαι. Ηθελα να επιστρέψω στην πατρίδα μου. Όμως θα έπρεπε να υπάρχουν και οι ανάλογες προοπτικές. Η πρόταση της Ξάνθης τα έκανε όλα ευκολότερα. Είναι μία ομάδα που σου παρέχει τα πάντα και έτσι πήρα σύντομα την απόφαση μου».

Όσο για το τι περιμένει πλέον την επόμενη χρονιά με την νέα του ομάδα;

«Οι πρώτες μου ημέρες στην Ξάνθη μου καταδεικνύουν ομάδα με σπουδαίες φιλοδοξίες για την επόμενη χρονιά. Κατά την γνώμη μου η ομάδα αυτή δεν έχει να ζηλέψει κάτι από άλλες ελληνικές ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα πέρυσι. Είναι φανερό ότι αλλάζουν αρκετά, ήρθε ένας καινούριος προπονητής όπως ο κ. Τσιώλης που έχει αποδείξει ότι παράγει έργο και στο χέρι μας είναι πια να δείξουμε όλοι, πως η Ξάνθη μπορεί να κάνει μία καλύτερη σεζόν και να βάλει ψηλότερα τον πήχη. Δεν πρέπει η Ξάνθη να περάσει πάλι περιπέτεια όπως την φετινή που βρέθηκε να παίζει στο μπαράζ μία κατηγορία. Να είμαστε όλοι υγιείς και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Ο Χρήστος Kαρυπίδης ξεκαθάρισε ότι φέτος δεν έγινε καμία επαφή με τον ΠΑΟΚ για να επιστρέψει στην Τούμπα, όπως έγινε παλαιότερα, όταν ακόμη έπαιζε στην Χαρτς: «Προσωπικά δεν έχω κρύψει πως ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα μου, είναι η ομάδα που με ανέδειξε, όμως τώρα θα πολεμάω με όλες τις δυνάμεις μου για την Ξάνθη».

Για την επιστροφή του Αγγέλου Αναστασιάδη είπε: «Δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα. Του εύχομαι να πάει πολύ καλά. Ο κ. Αναστασιάδης ήταν ο κύριος λόγο που έπαιξα στον ΠΑΟΚ. Ήταν ο άνθρωπος που με καθιέρωσε και αυτό δεν πρόκειται βεβαίως ποτέ να το ξεχάσω».

Όσο για το αν σκέφτεται την επιστροφή του στην Τούμπα ως αντίπαλος; «Αυτά είναι μέσα στην ζωή του ποδοσφαιριστή. Θα είναι πιθανώς παράξενο το συναίσθημα, κυρίως όταν μπω στο γήπεδο και όταν φθάσω, όμως από την στιγμή που θα αρχίσει το παιχνίδι ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω. Είμαι επαγγελματίας και φυσικά θα προσπαθήσω σε όλα τα παιχνίδια να κάνω το καλύτερο δυνατό για να δικαιώσω την Ξάνθη που με εμπιστεύτηκε».