“Ας γεμίσουμε τις καρδιές του κόσμου”

18

Ολιγόλογος για μία ακόμη φορά ο Άγγελος Αναστασιάδης, μάλλον είχε περισσότερο το μυαλό του στην προπόνηση, που τον περίμενε, αλλά οι μεγάλες ατάκες δεν έλειψαν απ΄ αυτή τη συνέντευξη τύπου!

“Όποιος πανηγυρίζει πριν τον Μάιο πεθαίνει” είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που αναφέρθηκε και στην εικόνα της μισοάδειας Τούμπας, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του είναι πρώτη…

Αφού ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να γεμίσει το γήπεδο, αφού ο κόσμος πεινάει, όπως είπε ο Αναστασιάδης, “ας γεμίσουμε τουλάχιστο τις καρδιές τους”…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ :

Για το παιχνίδι :”Έχω πει στα παιδιά ότι ο ΠΑΟΚ από μόνος του, από τότε που έπαιζα κι εγώ και παλιότερα, έχει τρεις στόχους. Πρωτάθλημα, ο πρώτος στόχος. Ευρώπη για την καταξίωση και το πρεστίζ της ομάδας ο δεύτερος, και τρίτος στόχος είναι το Κύπελλο. Αυτά είναι και θα είναι, όσο θα υπάρχει ο ΠΑΟΚ, που ΠΑΟΚ θα υπάρχει κι όταν θα φύγουμε εμείς. Άρα από μόνος του ο στόχος αυτός δημιουργεί υποχρεώσεις. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη, πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό το παιχνίδι, είναι σα να είναι τελευταίο για μας. Όπως αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια, έτσι θα αντιμετωπίσουμε κι αυτό”.

Για το αν ο Μακ μπορεί να παίξει : “Θα δούμε αν θα μπορέσει να κάνει προπόνηση, ακόμη δεν μίλησα με τον γιατρό. Δεν μπορώ να απαντήσω αυτή τη στιγμή”.

Για τον Ρατς και αν μπορεί να φύγει στην Αραβία: “Από σένα το ακούω, δεν ξέρω. Πως μπορεί να πάει στην Αραβία, όταν είναι στον ΠΑΟΚ; Δεν γνωρίζω”.

Για το πως προσεγγίζει το αυριανό παιχνίδι : “Έχουμε ένα συγκεκριμένο πράγμα να κάνουμε. Να είμαστε καλά εμείς. Πάντα από μας εξαρτάται. Χωρίς να θέλω να βγάζω στην άκρη τον αντίπαλο. Τον σεβόμαστε, τον υπολογίζουμε, και πολύ περισσότερο απ΄ ότι μπορεί να φανταστεί κάποιος. Σταματάμε εκεί. Όταν ξεντυθούμε να μπούμε στο γήπεδο, σκεφτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε εμείς. Αν το κάνουμε, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για την ομάδα. Είμαστε στην αιχμή του δόρατος, όσον αφορά το θέμα του χρόνου. Ο χρόνος είναι αδυσώπητος και απαγορεύεται να κάνουμε λάθος. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε. Δεν έχω άγχος εγώ. Γιατί να έχω; Άγχος έχει κάποιος που δεν ξέρει τι του γίνεται”.

Για το αν είναι επιβράβρευση το διαφαινόμενο sold out : Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να είμαστε έτσι. Πρέπει να παίξουμε αυτό το παιχνίδι, και πιστεύω ότι θα βοηθήσει ο κόσμος. Τον κόσμο εμείς τον μεταφέρουμε. Θέλει να έρχεται να χαίρεται την ομάδα, να περνάει καλά. Κι αυτό είναι μέλημα δικό μας. Αν χάσεις ένα παιχνίδι, δεν είναι τόσο εύκολες οι μέρες, οι επόμενες. Ο κόσμος περιμένει από μας, αν το συνειδητοποιήσουμε γρήγορα, τότε θα έχουμε και λίγες μέρες ταλαιπωρίας. Γιατί θα έρθουν κι αυτές, όπως ήρθαν τέτοιες μέρες. Και στην αρχή ήρθαν. Κι εγώ φοβάμαι πάντα όταν έρχονται τα πολλά χειροκροτήματα. Έμαθα να ξεκινάω το καλοκαίρι και αν είναι δυνατόν να πανηγυρίσουμε τον Μάιο. Όποιος πανηγυρίζει ενδιάμεσα πεθαίνει. Αυτό δεν μπόρεσα να το μεταφέρω ακόμη στην ομάδα, στον βαθμό που πρέπει. Θέλει συνεχή επαφή με τα παιδιά για να κάνουμε πράξη αυτά που λέμε”

Για το ότι η Τούμπα ήταν μισοάδεια την Κυριακή, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι 1ος : “Υπάρχει μεγάλη πείνα. Δεν το γνωρίζετε; Έχουμε μεγάλη υποχρέωση, γιατί το 95% των φιλάθλων το μόνο που του έμεινε είναι να βλέπει το ποδόσφαιρο. Αν στεναχωρεθεί κι εκεί, θα έχουμε προβλήματα. Ο κόσμος ήταν πάντα εδώ, ήταν παρών. Αν δεν μπορέσουμε να γεμίσουμε την Τούμπα, ας γεμίσουμε τουλάχιστο την καρδιά τους με χαρά”.

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Τζιόλης είπε :

“Έχουμε άλλα τέσσερα παιχνίδια, οπότε δεν είναι τελικός το παιχνίδι, καθώς δεν κρίνεται η πρόκριση. Δεν παύει να είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, θα αγωνιστούμε για να κερδίσουμε.

Τα συστατικά, που χρειάζονται, είναι αυτά που χρειάζονται σε κάθε παιχνίδι. Είναι καλό που θα είναι γεμάτο το γήπεδο, ο κόσμος θα έχει θέληση για τη νίκη, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να δώσουμε ότι δίνουμε σε κάθε ματς, να έχουμε και την τύχη, κι εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Είναι παράξενο και δύσκολο να συγκρίνω την ομάδα με την περσινή, γιατί δεν είναι η δουλειά μου αυτή. Για τη φετινή ομάδα, μπορώ να πω ότι παρουσιάζουμε αυτό που βλέπει ο κόσμος. Μια νεανική ομάδα, που ξεκίνησε κυρίως με παίκτες που θέλουν να αναδειχτούν μέσα από τον ΠΑΟΚ, όλοι δίνουν τον εαυτό τους προς όφελος της ομάδας. Όλοι τρέχουν, όλοι παλεύουν.

Δεν μας απασχολούν οι απουσίες της Φιορεντίνα. Είναι πολύ καλή ομάδα, με δυναμική, όπως κι αν παίξει. Θα την αναλύσουμε αύριο ομαδικά. Είναι ομάδα που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο, είναι δύσκολο παιχνίδι.

Πρέπει να δείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε φαβορί για την πρόκριση. Στη Γαλλία δεν το κάναμε και δεν μπορέσαμε να δείξουμε εκεί ότι ήμασταν καλύτεροι από την γαλλική ομάδα. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια, στο τέλος θα φανεί αν ήμασταν φαβορί”

Δείτε τη συνέντευξη του Άγγελου Αναστασιάδη, αλλά και του Αλεξανδρου Τζιόλη…