Κρόιφ – Άρνεσεν, το ματς πάει στον άσο

22

Με τον Ιάκωβο Αγγελίδη θα αλλάξει η καθημερινότητα του ΠΑΟΚ, καθώς ο νέος πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ θα έχει τον τελευταίο λόγο για τα πάντα. Ακόμη και για το αγωνιστικό τμήμα…

Ο Αγγελίδης θα έχει υπό τη σκέπη του και το αγωνιστικό τμήμα, με τον τεχνικό διευθυντή να αναφέρεται σ΄ αυτόν. Στην Μακάμπι, μάλιστα, ο Κύπριος ήταν αυτός που ολοκλήρωνε και τις οικονομικές συμφωνίες, με τους παίκτες που μιλούσε ο τεχνικός διευθυντής.

Στην Μακάμπι τεχνικό διευθυντή πήρε τον Απρίλιο του 2012 τον Ζόρντι Κρόιφ, που έφτιαξε την ομάδα.

Στο Ισραήλ ξεκίνησαν σήμερα τα δημοσιεύματα, που θέλουν τον Κρόιφ να ακολουθεί τον Αγγελίδη στη Θεσσαλονίκη. Ο Ολλανδός έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αλλά αυτή την εποχή υπάρχουν πολλά άλλοθι για να φύγει κανείς από το Ισραήλ.

Από την άλλη, υπάρχει και η περίπτωση του Άρνεσεν, θέμα που υφίσταται. Ο Δανός δημοσιογράφος Μισέλ Ντέιβιντσεν, μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 είπε ότι μίλησε με τον Άρνεσεν, ο οποίος επιβεβαίωσε τις επαφές με τον ΠΑΟΚ, που γίνονται όχι απευθείας, αλλά μέσω της SPORTFIVE, η οποία πρότεινε τον Δανό.

Πάντως, η περίπτωση του Άρνεσεν δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες. Αφενός γιατί ήταν πολύ ακριβός κι αφετέρου γιατί αν ο ΠΑΟΚ αποφασίζει να πάει σε ξένο τεχνικό διευθυντή, το πιο πιθανό είναι να επιλέξει τον Κρόιφ, που έχει δουλέψει με τον Αγγελίδη, και αποδεδειγμένα μπορούν να συνεργαστούν.

Προς το παρόν, απ΄ αυτό το κάδρο απουσιάζει ο Ζήσης Βρύζας κι αυτό είναι ένα θέμα. Ένα θέμα είναι και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον νέο πρόεδρο, χωρίς να αναφέρει τι θα γίνει με τον… παλιό.

Σήμερα ο Βρύζας λειτουργεί ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, αλλά δεν υπάρχει κανείς σήμερα που να μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει να είναι. Κι ένα θέμα, επίσης, είναι τι ρόλο θα έχει, αν μετά τον Κύπριο πρόεδρο, ο Σαββίδης φέρει και τεχνικό διευθυντή.

Όπως έγραψε από χθες το Thessports, ο Σαββίδης θα είναι αύριο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και θα μείνει εδώ το Σαββατοκύριακο. Οι επαφές μάλλον θα είναι συνεχείς κι ίσως δρομολογηθούν καταστάσεις.

Αυτό που βγάζει η “περιρέουσα ατμόσφαιρα”, είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά σε μεγάλες αλλαγές…