«Εκπληκτικά χρόνια στη Ρουμανία»

15

Ο Παντελής Καπετάνος μετά από μία εξαετία στη Ρουμανία επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της Ξάνθης. Ο φορ της θρακικής ομάδας μίλησε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, κάνοντας λόγο για εκπληκτικά χρόνια στη Ρουμανία αλλά και για τους υψηλούς στόχος της Ξάνθης.

«Είμαι μικρό χρονικό διάστημα στην Ξάνθη και θα έλεγα πως ακόμη δεν συνειδητοποιήσει πως επέστρεψα στην Ελλάδα. Στη Ρουμανία πέρασα 6 εκπληκτικά χρόνια και τώρα προσπαθώ να εγκλιματιστώ στα νέα δεδομένα. Με την βοήθεια των συμπαικτών μου αλλά και των ανθρώπων της ομάδας, αυτό κάθε μέρα γίνεται και πιο εύκολο», είπε αρχικά ο Καπετάνος.

Για το λόγο που επέλεξε την Ξάνθη τόνισε: «Από τη στιγμή που ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους δύο – τρεις ήταν οι ομάδες που μπορούσα να κοιτάξω οι οποίες διαθέτουν το ιδανικό ‘πακέτο’. Μία απ’ αυτές τις δύο – τρεις ομάδες ήταν η Skoda Ξάνθη κι αυτό δεν το λέω τώρα, επειδή έχω υπογράψει και αποτελώ μέλος της ομάδας αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Η Skoda Ξάνθη παρέχει τα πάντα για να δουλέψεις και να πετύχεις και από την στιγμή που μου έγινε η πρόταση συμφωνήσαμε με… συνοπτικές διαδικασίες».

Για τη δουλειά που έχει γίνει ως τώρα και τη συνέχεια της προετοιμασίας είπε: «Χρειαζόμαστε αρκετή δουλειά, πρέπει να “δέσουμε” και να γίνουμε ομάδα κι αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Το πρωτάθλημα ξεκινά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι 100% από την 1η αγωνιστική. Το πρόγραμμα θεωρώ πως είναι καλό και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε με ένα δυνατό ξεκίνημα. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός κι αν τα πάμε καλά από τις πρώτες αγωνιστικές θεωρώ πως μπορούμε να φτάσουμε ψηλά».

Για το πώς περιμένει το φετινό πρωτάθλημα: «Όλα τα προηγούμενα χρόνια διάβαζα, έβλεπα και ήμουν ενήμερος για το Ελληνικό πρωτάθλημα. Για να πω την αλήθεια από τα φιλικά είναι δύσκολο να σχηματίσει κανείς ολοκληρωμένη άποψη. Δεν πιστεύω ότι θα έχει τρομερή ποιότητα σαν πρωτάθλημα η φετινή Super league. Το περιμένω αρκετά δύσκολο καθώς φέτος υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες. Κι αυτό δεν το λέω από την άποψη ότι η Skoda Ξάνθη θα βρίσκεται στα χαμηλά της βαθμολογίας… Θεωρώ πως σημαντικό στοιχείο στους αγώνες θα είναι πρωτίστως η δύναμη κι ως εκ τούτου, ο πιο δυνατός στις αναμετρήσεις θα βγει ωφελημένος».

Για το στόχο της φετινής Ξάνθης ο έμπειρος φορ σχολίασε: «Πρωταρχικός στόχος όπως προανέφερα είναι η Skoda Ξάνθη να γίνει πρώτα ομάδα. Από εκεί και πέρα στόχος είναι να φτάσουμε αρκετά ψηλά και γιατί όχι στα playoff του πρωταθλήματος. Και στο θεσμό του κυπέλλου έχουμε βλέψεις γιατί είναι μία διοργάνωση στην οποία μέσα από λίγα παιχνίδια μπορεί μία ομάδα να φτάσει σε έναν τελικό διεκδικώντας ένα τρόπαιο που είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα».