Εσπασαν το τρόπαιο οι Γερμανοί!

Ευτυχώς που το αυθεντικό τρόπαιο παρέμεινε για λίγες ακόμη μέρες στο «Μαρακανά»… Οι Γερμανοί έσπασαν ένα μικρό κομμάτι από το τρόπαιο (ρέπλικα) που κουβάλησαν μαζί τους στην πατρίδα τους!

Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στο Βερολίνο σ’ ένα σημείο το τρόπαιο χτυπήθηκε και έσπασε, αλλά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ ήταν καθησυχαστικός: «Η ζημιά είναι πολύ μικρή και έχουμε τους ειδικούς που μπορούν να το διορθώσουν. Ψάξαμε να βρούμε τον… ένοχο, αλλά δε τα καταφέραμε. Στην ουσία, έχει σπάσει ένα πολύ μικρό κομμάτι, όμως έχουμε τον τρόπο να το επισκευάσουμε», δήλωσε.

Υπάρχουν κι άλλα παρόμοια περιστατικά. Το 2002 ο τότε γενικός αρχηγός της Σάλκε, Ρούντι Ασάουερ, ήταν η αιτία να πέσει το τρόπαιο από το λεωφορείο κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, το 2011 ο Σέρχιο Ράμος έσπασε το κόπα ντελ Ρέι, ένα χρόνο αργότερα το τρόπαιο του πρωταθλήματος Γερμανίας στον εορτασμό της Ντόρτμουντ είχε ένα τεράστιο βαθούλωμα, ενώ φυσικά όλοι θυμούνται ότι το τρόπαιο του ΠΑΟΚ το 1991 στη Γενεύη είχε σπάσει (το πάνω μέρος του) κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών μέσα στο Πατινουάρ ντε Βερνέ…

Το αυθεντικό τρόπαιο παραμένει ασφαλισμένο στο Μαρακανά μέχρι να παραδοθεί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην γερμανική ομοσπονδία.