Γκανέζος επενδυτής στην Έδεσσα!

22

Τελικά στην Ελλάδα της κρίσης, ευκαιρίες υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα και φυσικά στο ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δεί επενδυτές σε ομάδες από Ρώσους μεγιστάνες και Άραβες Εμίρηδες, μέχρι Ιταλούς και Βέλγους Ατζέντηδες οι οποίοι αγοράζουν ομάδες είτε για λόγους πρεστίζ και επίδειξης πλούτου, οι πρώτοι,  είτε για διευκόλυνση της διακίνησης των παικτών, οι δεύτεροι.

Η Ελπίδα Έδεσσας, μια ομάδα που πέρυσι αγωνίστηκε στα πλέι-οφς του Νομού Πέλλας τερματίζοντας στη 2η θέση, φέτος βρέθηκε σε δεινή θέση αφού παραιτήθηκε στην αρχή ο πρόεδρος της ομάδας και οι υπόλοιποι διοικούντες είδαν τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να μεταπηδούν στην μεγάλη ομάδα της πόλης, τον Εδεσσαικό, που παίζει επίσης στο τοπικό πρωτάθλημα.

Το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει, αφού βρέθηκε επιχειρηματίας από την Γκάνα ,ο Eric Oppong-Yeboah, ο οποίος ανέλαβε να ενισχύσει την ομάδα. Ο Γκανέζος επιχειρηματίας θα πληρώσει τέσσερις συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι δύο έχουν παίξει στην Εθνική Ελπίδων της Γκάνας και οι άλλοι δύο στην Εθνική Νέων, και θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ αυτή τη σεζόν.

Ο Oppong-Yeboah έχει σχέση ούτως ή άλλως με το ποδόσφαιρο, καθώς είναι βασικός χορηγός της πρωταθλήτριας Γκάνας, Assante Kotoko F.C.

Ο Γκανέζος επιχειρηματίας συνεργάζεται με ανθρώπους στην Ελλάδα και μέσω συνεργάτη του, που είναι ατζέντης ποδοσφαιριστών, ήρθε σε επαφή με την Ελπίδα Έδεσσας.

Η συνεργασία με τον Γκανέζο θα είναι σε πρώτη φάση για τρία χρόνια και ο στόχος του είναι να ανεβάσει την Ελπίδα Έδεσσας στην Γ΄ Εθνική και στη Football League στη συνέχεια.

Ο ίδιος θα πληρώνει τους Γκανέζους ποδοσφαιριστές που θα έρχονται στην Έδεσσα, και θα διατηρεί το 50% των δικαιωμάτων τους στην Ελλάδα, ενώ θα καλύπτει αυτή την τριετία το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ της ομάδας.