«Γιατί να μην αντέξουμε;»

33

Ο Παναγιώτης Γλύκος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής, για το αν η ομάδα έχει σαν στόχο το πρωτάθλημα και την πορεία Ευρώπη, ενώ αποκάλυψε τι είναι εκείνο που τον έχει ξαφνιάσει. Αναλυτικά:

Για το ασυνήθιστο +5 της κορυφής: «Ναι, δεν είναι συνηθισμένο. Στην αρχή δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι μπορεί να συμβεί. Στην πορεία όμως, αποδείχθηκε κάτι διαφορετικό. Για αυτό όλοι μιλούν για τον ΠΑΟΚ. Μας χαροποιεί πάρα πολύ και εμάς και τον κόσμο μας και όλους όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το χρειάζεται αυτό το ποδόσφαιρο. Διαφορετικό σασπένς όταν μια ομάδα που δεν είναι συνηθισμένη στις πρώτες θέσεις να έχει διαφορά από τον Ολυμπιακό, διαφορετική τροπή και όλος ο κόσμος θα το παρακολουθήσει με πολύ ενδιαφέρον».

Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ: «Εγώ και κάποια άλλα παιδιά που αργήσαμε να ενσωματωθούμε στην ομάδα, στην αρχή λέγαμε πως θα θέλαμε βοήθεια, δηλαδή μεταγραφές γιατί είχαμε συνηθίσει μεγάλο ρόστερ και παίκτες με αξία μεγάλη. Δεν βλέπαμε όμως, τον προπονητή να το θέλει και έδωσε ευκαιρίες σε παιδιά που μέχρι τότε δεν είχαν. Όσο περνούσε ο καιρός πιστεύαμε κι εμείς πως δεν χρειαζόμαστε προσθήκες. Αυτό που βλέπαμε στο γήπεδο είναι αξιόλογο και θα μπορούσαμε να έχουμε καλή πορεία και να κυνηγήσουμε τους στόχους που έχει η ομάδα».

Για το αν πάνε για πρωτάθλημα: «Εγώ δεν ήθελα να μιλάω για αυτό από την αρχή. Στην πορεία, ανάλογα με τα αποτελέσματα, τον τρόπο παιχνιδιού μας και την βαθμολογία τότε θα αρχίσω να μιλάω».

Για την καλή εικόνα του ΠΑΟΚ: «Εγώ επειδή δεν έχω μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα, παρακολουθώ πολύ από πίσω και ξαφνιαζόμουν με το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Είχαμε καιρό να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, να κάνουμε φάσεις, με πολύ καλή τακτική, με πολλές φάσεις, τελειώματα και ωραία γκολ».

Για το αν θα αντέξει ο ΠΑΟΚ με Ελλάδα και Ευρώπη: «Ναι, γιατί όχι; Πολλοί ξεχνάνε πως υπάρχουν κι άλλα παιδιά από πίσω. Ο καθένας με βιογραφικό αξιόλογο. Ο Σπυρόπουλος που κάλυψε το κενό Ρατς. Ο Παπαδόπουλος, ένας ποδοσφαιριστής που τον ξέρουμε όλοι. Ο Μαντούρο επίσης. Είναι παιδιά στον πάγκο που είχαν ατυχίες και έμειναν λίγο πίσω. Με τα παιχνίδια έρχεται ο ρυθμός».

* Η συνέντευξη δόθηκε στον Sentra FM 103,3 στην Αθήνα