Η ΕΠΟ καλύπτει τον παραβάτη Σπάθα

21

Το βράδυ της Δευτέρας, στην τηλεοπτική εκπομπή Δίκη στον ΣΚΑΪ, επανήλθε στο φως της δημοσιότητας, το θέμα με τη λίστα που παρέδωσε η Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή, με τους Έλληνες που έχουν πάρει βεβαιώσεις από τον ΟΠΑΠ, για κέρδη από το “Πάμε Στοίχημα”.

Σ΄ αυτή τη λίστα, υπάρχει και το όνομα του Ηλία Σπάθα, ο οποίος εμφανίζεται να έχει κερδίσει από το Στοίχημα 140.000 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για επίσημο έγγραφο, η ΕΠΟ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Ο στοιχηματισμός εκ μέρους των διαιτητών απαγορεύεται από την ΦΙΦΑ!

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΦΙΦΑ:

“Απαγορεύεται στους αξιωματούχους να λαμβάνουν μέρος είτε άμεσα ή έμμεσα, σε στοιχηματισμούς, πονταρίσματα, κληρώσεις και συναφή γεγονότα ή συναλλαγές που συνδέονται με ποδοσφαιρικούς αγώνες. Τους απαγορεύεται να έχουν μερίδια, είτε ενεργητικά ή παθητικά, σε εταιρίες, επιχειρήσεις, οργανισμούς, κλπ, που προωθούν, μεσολαβούν, διακανονίζουν ή διεξάγουν τέτοια γεγονότα ή συναλλαγές”.

Είναι σαφές ότι η Ηλίας Σπάθας έχει παραβεί στον κώδικα συμπεριφοράς της ΦΙΦΑ, στοιχηματίζοντας και μάλιστα κερδίζοντας τέτοια ποσά, και σ΄ αυτή την περίπτωση, η ΕΠΟ, αν λειτουργούσε σωστά, θα είχε την υποχρέωση να επισημάνει την παράβαση του Σπάθα και φυσικά να ενημερώσει και την ΦΙΦΑ, καθώς ο Σπάθας είναι και διεθνής διαιτητής.

Η ΕΠΟ στη δική του περίπτωση, προτίμησε να τον καλύψει δια της σιωπής της.

Η ΦΙΦΑ απαγορεύει σε όλους, όσοι έχουν αξιώματα στο ποδόσφαιρο να παίζουν στοίχημα και γενικώς να τζογάρουν, διότι αυτό τους καθιστά ευάλωτους.