«Καλό ποδόσφαιρο, νίκες και πλέι όφ»

Τις σκέψεις για τη νέα σεζόν του Ηρακλή, τους στόχους, το ρόστερ αλλά και τους συνδιεκδικητές της ανόδου στη Super League ανέλυσε ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5, κράτησε χαμηλούς τόνους, αλλά ξεκαθάρισε πως ο τελικός στόχος είναι η άνοδος.

Αρχικά, κάνοντας ένα γενικό σχόλιο επεσήμανε: «Είμαι ικανοποιημένος αν αναλογιστούμε ότι διανύουμε περίπου την 10η βδομάδα προετοιμασίας. Ξέραμε από τα εργομετρικά ότι χρειαζόμασταν 7 εβδομάδες και την 8η θα ήμασταν έτοιμοι. Είμαι ευχαριστημένος και από τα επίσημα, αλλά και από τα φιλικά που έχουμε κάνει. Παιχνίδι με παιχνίδια γινόμαστε καλύτεροι. Είμαι σίγουρος πως όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα η ομάδα θα είναι πολύ καλά».

Για την μέχρι στιγμής εικόνα της ομάδας είπε: «Μεγάλα λόγια δεν λέμε. Είμαστε καινούρια ομάδα με 17 καινούριους παίκτες. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο να βρει χημεία. Ωστόσο έχουμε δει πολλά θετικά, κυρίως στα επίσημα παιχνίδια και ειδικά με τον Λεβαδειακό όπου ήμασταν καλύτεροι. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να υλοποιήσουμε τον στόχο μέσα από χαμηλούς τόνους και δουλειά, και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε πετύχει».

Για το ότι πολλοί λένε θα «ανέβει η ΑΕΚ κι ακόμη ένας» τόνισε: «Στην Ελλάδα εύκολα βγάζουμε συμπεράσματα. Είναι μία ομάδα με δυναμική και καλό ρόστερ, όμως δεν θα είναι τόσο εύκολο. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες, κοιτάμε να είμαστε εμείς καλά, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρομ να παίρνουμε τα αποτελέσματα και να είμαστε στους δύο που θα ανέβουν. Πρωταρχικός στόχος είναι τα πλέι οφ, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλάμε. Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες κυρίως τους νεαρούς που θα είναι το κλειδί της φετινής χρονιάς της ομάδας».

Για τις μεταγραφές είπε: «Θέλαμε να πάρουμε καλούς παίκτες με ποιότητα άνω των 24 και από την ίδια χώρα. Θεωρώ ότι η Αργεντινή βγάζει καλούς ποδοσφαιριστές κι έχουν την κουλτούρα της νίκης και βγάζουν πάθος. Διαλέξαμε παίκτες με εμπειρίες στην Super League αλλά και την Football League. Έχω εμπιστοσύνη σε όλο το ρόστερ, έχουμε παίκτες μικρούς με ταλέντο και μπορούν να βοηθήσουν στο μέλλον».

Για τους συνδιεκδικητές της ανόδου ανέφερε: «Σίγουρα είναι νωρίς αλλά βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία δυνατή ομάδα, όπως και η Λάρισα. Εγώ θεωρώ ότι και ο Απόλλων Καλαμαριάς μπορεί να είναι μία ομάδα που θα διεκδικήσει την είσοδό της στα πλέι οφ. Έχει έμπειρους και καλούς παίκτες. Μπορεί βέβαια, να υπάρξει και κάποια έκπληξη στη διάρκεια του πρωταθλήματος».
Για το πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα είπε: «11-12 Οκτωβρίου είναι πολύ πιθανό να αρχίσει. Αυτές τις πληροφορίες έχω, αλλά είμαστε στην Ελλάδα όλα μπορούν αν συμβούν. Εύχομαι να αρχίσει τότε πάντως».

Για τον κόσμο επεσήμανε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία του κόσμου. Βλέπει ότι γίνεται καλή δουλειά. Πιστεύει στην ομάδα. Πρέπει κάθε αγωνιστική να κερδίζουμε και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο για να πείσουμε περισσότερο κόσμο να έρθει κοντά στην ομάδα».