“Κάναμε καταπληκτικό παιχνίδι”

41

Σχεδόν… ενθουσιασμένος ήταν ο Νίκος Παπαδόπουλος από το ααπόδοση της ομάδας του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου! Ο Ηρακλής κέρδισε με 1-0 την ομάδα του Βόλου κι ο Παπαδόπουλος τόνισε ότι η εμφάνιση ήταν καταπληκτική, επισήμανε ότι η ομάδα του θα πρέπει να τελειώνει πιο γρήγορα τα παιχνίδια κι εξωτερίκευσε και τον φόβο τους για τους πολλούς νέους παίκτες που έχει…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του Ηρακλή :

“Κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και σε μεγάλο διάστημα στο δεύτερο, με ρυθμό, με συνδυαστικό παιχνίδι, με φάσεις, έτσι όπως θέλουμε να παίζουμε κι όπως θέλει να βλέπει ο κόσμος τον Ηρακλή.

Στο πρώτο ημίχρονο το 0-0 ήταν άδικο, μπορούσαμε να σκοράρουμε πιο γρήγορα και θα ήταν άδικο να δεχτούμε γκολ σε μια φάση, με τις μεγάλες πάσες στον Κούτσι. Είχαμε την καθολική υπεροχή, εκτός από τα τελευταία λεπτά, και πρέπει να προσέξουμε για να τελειώνουμε τα παιχνίδια νωρίτερα, κάτι που δεν κάναμε και με τον Πιερικό την προηγούμενη εβδομάδα. Θα μπορούσαμε να βάλουμε και δεύτερο γκολ και να είμαστε πιο ήρεμοι. Μας ανησυχεί το ότι κάνουμε ευκαιρία και δεν βάζουμε κι άλλο γκολ, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση.

Το πρωτάθλημα είναι μακρύ, θα υπάρχουν και κάρτες, αλλά η ομάδα δεν έχει χτιστεί για να έχει πρόβλημα αν λείπει κάποιος. Κάποια πράγματα σε ότι αφορά την πειθαρχία, με κάποιες κάρτες, θα πρέπει να τα δούμε. Πάντως, έχουμε σχεδόν 30 παίκτες και τους υπολογίζω όλους.

Σε ότι αφορά τον Μπαρτολίνι, μίλησα μαζί του και με τον γιατρό. Έχω σκοπό να τον βάλω στο Κύπελλο. Μετά τη διακοπή θα κάνουμε κι ένα φιλικό, να πάρει χρόνο συμμετοχής, δεν θέλω να το ρισκάρω παραπάνω. Ιατρικά είναι ΟΚ, αλλά είναι και το ψυχολογικό στη μέση. Πρέπει να τον βοηθήσουμε, να παίξει πρώτα στο Κύπελλο, και μετά να μπει στο πρωτάθλημα.

Σε ότι αφορά τον Μπάμπα, από την ώρα που θα επιστρέψει, σε μία δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμος να παίξει. Είναι σημαντικός παίκτης, γιατί στον άξονα δεν έχουμε πολλές λύσεις κι εκεί θέλουμε ενίσχυση”

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Παντελής, παραδέχτηκε το δίκαιο της νίκης του Ηρακλή και είπε τα εξής :

“Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο άσχημο αποτέλεσμα για μας… Δεν θα πω ότι έχω παράπονα από τους παίκτες, γιατί προσπάθησαν και μάλιστα αρκετά.

Δυστυχώς το ποδόσφαιρο έχει δύο όψεις, κι εμείς σε ότι αφορά την πρώτη όψη, την αμυντική λειτουργία, ήμασταν καλοί και φιλότιμοι. Υστερήσαμε, όμως, απελπιστικά στη δεύτερη, στη δημιουργία παιχνιδιού. Όταν απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, δεν μπορείς να δημιουργήσεις, αυτά που δουλεύεις και έχεις δείξει στα φιλικά και στο πρώτο παιχνίδι με τη Λάρισα, δίκαια φτάνεις στην ήττα. Το πρόβλημα είναι αφενός ψυχολογικό κι αφετέρου το ότι δεν κάνουμε αυτά, που πρέπει. Σπάνια παίξαμε στο ένας εναντίον ενός, και στο πλάτος του γηπέδου. Και σε μια στιγμή αδράνειας, λόγω και της κλάσης του Περόνε, δεχτήκαμε το γκολ. Στο τελευταίο 20λεπτο έγινε ένα άναρχο παιχνίδι, αναγκαστήκαμε να παίξουμε με τέσσερις επιθετικούς, αλλά δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να βάλουμε το γκολ.

Με εξαίρεση μία – δύο φάσεις, που κάναμε με τον Πινάρεζ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, δεν γίναμε ποτέ επικίνδυνοι. Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, η ομάδα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και το παιχνίδι της Παρασκευής με την Καλαμαριά, αποκτά για μας σημασία τελικού”

 

Για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου, μίλησε ο Λευτέρης Γιαλούσης, ο οποίος είπε ότι “υστερήσαμε στον επιθετικό τομέα, δεν δημιουργήσαμε φάσεις και κατά την άποψή μου, αυτό συνέβη λόγω άγχους από την ήττα που είχαμε στην έδρα μας. Ήταν μια ήττα σοκ.  Τελείωσε, πάμε στο επόμενο, δεν έχουμε άλλα περιθώρια, την Παρασκευή είναι κομβικό και κρίσιμο το παιχνίδι”

Για λογαριασμό του Ηρακλή, ο Δημήτρης Στάμου επισήμανε ότι “θα μπορούσαμε να το τελειώσουμε από το πρώτο ημίχρονο, δεν κινδυνεύσαμε και η νίκη μας δίνει ψυχολογία για το επόμενο παιχνίδι”