«Κάποια παιδιά είναι κομμάτια»

Κακή βραδιά, κακό αποτέλεσμα, ο αποκλεισμός από το Κύπελλο είναι προ των πυλών, τόσο νωρίς, κι ο Άγγελος Αναστασιάδης βρήκε την ευκαιρία και την αφορμή να πει δυο πράγματα παραπάνω σήμερα…

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν είχε παράπονα από την προσπάθεια των παικτών του, επανέλαβε ότι η ομάδα του παίζει στα όριά της (τα περί 27 παικτών έχουν ξεχαστεί) και παραδέχτηκε μάλιστα ότι “οι παίκτες είναι κομμάτια”, έστω κι αν μετά προσπάθησε να το μαζέψει…

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Αναστασιάδης :

Για το παιχνίδι : “Δεν πρέπει να έχουμε παράπονο από τα παιδια, κάναμε αυτό, που πρέπει και μπορούσαμε, απλά δεν βάλαμε τη μπάλα στα δίχτυα. Φάνηκε από το πρώτο παιχνίδι με την Καλαμαριά ότι η Παναγιά δεν θέλει να μας δώσει κάτι εδώ. Είμαι απογοητευμένος γιατί τα παιδιά έκαναν προσπάθεια, κάναμε ευκαιρίες, δεχτήκαμε γκολ στην πρώτη επίθεση του ΠΑΣ, μπορούσαμε να αλλάξουμε το παιχνίδι, αλλά μάλλον δεν θέλει. Και μετά την ήττα από την Καλαμαριά, πάλι εξαρτώμασταν από τα αποτελέσματα των άλλων.

Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί απ΄ ότι φαίνεται ο ένας από τους στόχους μας τελειώνει. Δεν ξέρει αν θα μας δώσει άλλη ευκαιρία, αλλά απ΄ ότι δείχνουν τα πράγματα, μάλλον δεν θέλει να προχωρήσουμε”

Για το αν ενδεχόμενος αποκλεισμός θα είναι αποτυχία ή αναγκαία θυσία : “Το είπα ότι είναι ένας στόχος που δεν μπορείς να τον βάλεις στην άκρη. Είναι ένας στόχος που θέλαμε να πάμε μακριά. Επειδή ήταν τρίτος στην σειρά, δεν σημαίνει ότι θα το αφήσουμε έτσι κι ότι δεν θα δώσουμε σημασία. Στο πρώτο παιχνίδι με την Καλαμαριά, θα μπορούσε να το πει κανείς αυτό, κάναμε πράγματα που ήταν επιβεβλημένα. Και σήμερα έπρεπε να κάνουμε αλλαγές γιατί κάποια παιδιά είναι κομμάτια. Οριακά είμαστε, θα το πληρώσουμε. Όταν δεν έχεις καθαρό μυαλό, είναι και θέμα κούρασης, τις εύκολες πάσες τις κάνεις δύσκολες”

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει παιχνίδι φέτος : “Αν βάλει το γκολ ο Αθανασιάδης, που θέλει προσπάθεια να το βγάλεις έξω, θα λέγαμε ότι έγινε ανατροπή. Βάσει αποτελέσματος, δεν έχουμε γυρίσει παιχνίδι, έτσι είναι”

Για το αν οι λίγες αλλαγές σημαίνουν ότι δεν υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη σε όλο το ρόστερ : “Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάποια πράγματα. Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης. Πρέπει να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα, πρέπει να δούμε και τις αντοχές κάποιων παιδιών. Αυτό κάποια στιγμή το πληρώνεις, γιατί πρέπει να πάθεις για να μάθεις. Δεν ήταν θέμα κούρασης σήμερα, ήταν καθαρά το ότι δεν μπορέσαμε να βάλουμε τη μπάλα στα δίχτυα. Δεν έγινε, γιατί έτσι το θέλει”.

Για τον Μάρτενς : Είχε 2-3 τελικές, θα πρέπει να βάλει ένα γκολ, να κάτι κάτι, δεν του βγαίνουν οι φάσεις. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν τα έδωσε, δεν έπαιξε. Θέλαμε ένα παιδί στο δεύτερο ημίχρονο που θα είναι δυνατό στον αέρα κι ο Μάρτενς δεν μπορεί να το κάνει αυτό, γι΄ αυτό τον άλλαξα. Δεν μπορέσαμε να βάλουμε κάποιο γκολ από τα στημένα, αν και βγήκαν οι φάσεις”.αυτό. αρκετά στημένα, δεν μπορέσαμε να βάλουμε ένα γκολ από τα στημένα, αν και βγήκαν οι φάσεις.

Για την διαφορά Τετάρτης – Κυριακής κι αν υπάρχει συγκέντρωσης στον μεγάλο στόχο των Κυριακών : “Αυτό μπορεί να έχει δόση αλήθειας, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο χρόνος από το ένα παιχνίδι στο άλλο, είναι ίδιος. Το θέμα είναι και πως θα παίξει ο αντίπαλος.. Σήμερα ήταν καλά οργανωμένος πίσω. Από τη στιγμή που δεν βάζεις γρήγορα ένα γκολ να φύγει η πίεση, τα πράγματα δυσκολεύουν. Αυτό ήταν ένα αρνητικό αποτέλεσμα για μας, σε ματς που θέλαμε πάρα πολύ, αλλά πρέπει να ζήσουμε μ΄ αυτο και να προχωρήσουμε. Γι΄ αυτό είναι οι μεγάλες ομάδες”.