«Καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί»

26

Οι Κώστας Λιάπης (γυμναστής) και Δημήτρης Καρατζιοβαλής (προπονητής τερματοφυλάκων) μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου στο Πράβετς της Βουλγαρίας.

«Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είναι ο άνθρωπος που με έβαλε στον χώρο του ποδοσφαίρου. Σαν πρωταθλητής του άλματος εις ύψος γνωρίζω τι πρέπει να κάνει ένας αθλητής για να αναπτύξει στοιχεία, όπως ευλυγισία, δύναμη και αντοχή, ώστε αυτό να ‘παντρευτεί’ με το κομμάτι του ποδοσφαίρου», τόνισε ο Κώστας Λιάπης και πρόσθεσε: «Δεν έχω παίξει ποτέ ποδόσφαιρο στη ζωή μου και δεν χρειάζεται. Προσπαθώ να εμφυσήσω στους ποδοσφαιριστές να δουν σαν στόχο τους τον πρωταθλητισμό. Άλλωστε όλοι αυτό θέλουν, να είναι πρώτοι. Η δουλειά είναι συγκεκριμένη και γίνεται ακόμη καλύτερη με την συνεργασία των παιδιών από την S.M.A.R.T. Physio. Είναι μεγάλη η συμβολή τους σ’ αυτό το έργο που προσπαθούμε να φέρουμε σε πέρας. Με την τεχνογνωσία και την επιστημονική τους κατάρτιση μας βοηθούν πάρα πολύ τόσο σε συγκεκριμένα σημεία όσο και στη γενικότερη φιλοσοφία που πρέπει να έχουμε. Δεν υπάρχει πλέον το εμπειρικό σύστημα. Βλέπουμε τις μετρήσεις και τον δείκτη κούρασης εντός του γηπέδου και λειτουργούμε ανάλογα».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, ο Λιάπης είπε: «Η προσπάθεια που καταβάλουν οι ποδοσφαιριστές είναι εξαιρετική και σε αυτό βοηθάει το γεγονός ότι έχουν αντιληφθεί την χρησιμότητα των κατευθύνσεων που τους έχουμε δώσει. Το να κάνεις μία κίνηση απλά για να… βγεις από την υποχρέωση δεν μας ενδιαφέρει. Θέλουμε και κοιτάμε μόνο την λεπτομέρεια. Μόνο αυτή θα σου δώσει το όφελος της κίνησης. Από εκεί και μετά, είναι ξεκάθαρο ότι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να πετύχουν την άνοδο τη νέα χρονιά. Άλλωστε ο Αρης σαν ομάδα είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Κανένας δεν ήθελε να υποβιβαστεί η ομάδα και πολύ περισσότερο οι ίδιοι οι παίκτες. Υπάρχει αποφασιστικότητα, όμως υπάρχουν και στερεότυπα αγωνιστικής φύσης. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να τα αφήνουν πίσω και να ανοίγουν νέους δρόμους».

Ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής από την πλευρά του επεσήμανε: «Τα συναισθήματα είναι τα ίδια από τότε που είχα έρθει στην ομάδα πριν από πολλά χρόνια. Δεν έχει αλλάξει κάτι για μένα, απλά είμαι σε διαφορετικό πόστο. Είχα συζητήσει με τον κ. Καλαϊτζίδη το ενδεχόμενο να επιστρέψω ως τερματοφύλακας. Παρόλα αυτά, μετά από λίγες μέρες μάθαμε πως η ομάδα δε θα μπορούσε να κάνει μεταγραφές κι έτσι μπήκε στη σκέψη μας να αλλάξουμε και να δουλέψω εγώ πάνω στο κομμάτι της εκπαίδευσης των τερματοφυλάκων. Ούτως ή άλλως η αλληλοεκτίμηση με τον προπονητή είναι μεγάλη. Σε ό,τι αφορά την εκγύμναση των τερματοφυλάκων, είναι ένα κομμάτι που το έχω δουλέψει, διαβάζω αρκετά και γενικά παρακολουθώ πολλές σχολές. Όλα αυτά θέλω να τα μεταδώσω στα παιδιά. Γι’ αυτό και δουλεύουμε πολλά διαφορετικά πράγματα στις προπονήσεις. Να μην ξεχνάμε ότι η θέση του τερματοφύλακα είναι πολύ εξειδικευμένη. Έτσι και οι τομείς που κάνουμε πρέπει να έχουν πάρα πολλές φάσεις αγώνων για να αντιμετωπίσουμε όλες τις δύσκολες καταστάσεις».

Και ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας, συμπλήρωσε: «Ο Αρης έχει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή μου. Από την πρώτη φορά που ήρθα στην ομάδα. Αυτό το γνωρίζει ο καθένας. Γι’ αυτό και κάθε φορά έρχομαι στα δύσκολα. Από τη στιγμή που ο Αρης βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία, ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την άνοδο. Ο Αρης ανήκει στη Superleague. Έχουμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα, οπότε η προσπάθεια προβλέπεται δύσκολη κι επίπονη. Σίγουρα η ομάδα θέλει ενίσχυση, αυτό το βλέπουν όλοι. Πιστεύω πως πρέπει να αποκτηθούν τουλάχιστον 3-4 έμπειροι ποδοσφαιριστές, ούτως ώστε μαζί με τα νέα παιδιά να δημιουργηθεί μια καλή χημεία και ένα καλό σύνολο για να μπορέσει ο Αρης να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της FootballLeague, που είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία».