«Κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο»

16

Στο πλαίσιο της ανάδειξής του ως MVP της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ο Ράζβαν Ρατς έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου. Αναφέρθηκε στην μέχρι στιγμής παρουσία του στην ομάδα, τους στόχους του, την εθνική Ρουμανίας, αλλά και το μεγάλο όνειρό του.

Στην αρχική τοποθέτησή του ανέφερε: «Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό βραβείο. Νιώθω πολύ καλά γιατί έπαιξα σε ένα επίπεδο που μου αρέσει, αλλά και γιατί γενικά η ομάδα πήγε καλά. Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου
Για το αν είναι η καλύτερη περίοδος της καριέρας του απάντησε: «Δεν έχω κάποια στατιστική, μπορώ να πω σίγουρα όμως ότι είμαι χαρούμενος. Είναι μια καλή περίοδος, δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη, αλλά η ομάδα πάει καλά και γενικά όλα πάνε καλά».

Για τα επόμενα παιχνίδια και τους στόχους είπε: «Σίγουρα είναι κάποια παιχνίδια που είναι δύσκολα. Αλλά όλα έχουν την δυσκολία τους. Θα είναι λάθος να τα διαχωρίσουμε ανάλογα με τον αντίπαλο. Σίγουρα είναι δύσκολα γιατί είναι πολλά και συνεχόμενα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι όπως παίζουμε έτσι. Να παίζουμε κάθε ματς σα να είναι το τελευταίο και σιγά-σιγά πετυχαίνοντας αυτούς τους στόχους. Είναι ακόμη νωρίς όμως για να πούμε που βαδίζουμε».

Για το αν υπάρχει κάποιο μυστικό για την καλή απόδοση που έχει τόνισε: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο μυστικό. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου και η προσωπικότητά μου. Από τότε που έφυγα από την Σαχτέρ, σκέφτηκα ότι μπορεί να είχα πρόβλημα. Αλλά δεν αντιμετώπισα πρόβλημα προσαρμογής ούτε στην Αγγλία ούτε στην Ισπανία. Απλά σκέφτομαι ότι πρέπει να κάνω σωστά τη δουλειά μου στο γήπεδο. Όλα τα άλλα έρχονται».

Για το πόσα γκολ θα βάλει με τον ΠΑΟΚ είπε: «Δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Ούτε μπορώ να γίνω Νοστράδαμος και να μαντέψω πόσα γκολ θα βάλω. Σίγουρα νιώθω όμορφα όταν πετυχαίνω γκολ. Αλλά κυρίως η δουλειά μου στο επιθετικό κομμάτι επικεντρώνεται στις ασίστ. Και πάλι όμως αυτό είναι δεύτερο γιατί πρώτα έρχεται η άμυνα. Αυτή είναι η δουλειά μου».
Για την διαφορά των καιρικών συνθηκών Ελλάδας και Ουκρανίας και κατά πόσο τον επηρεάζει τόνισε: «Είναι πολύ καλό από άποψη ψυχολογική να παίζεις ποδόσφαιρο και να έχει καλό καιρό, απ’ ότι να είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες. Και στην οικογένεια μου αρέσει. Εγώ όμως έχω συνηθίσει αλλιώς και θα προτιμούσα να έχει περισσότερο κρύο».

Για την διακοπή στο πρωτάθλημα και τον αγώνα με τον Ατρόμητο επεσήμανε: «Αυτή η διακοπή θα έχει κάποιες επιπτώσεις γιατί έχουμε πολλούς διεθνείς, που έφυγαν για τις εθνικής ομάδες και δεν είχαμε την δυνατότητα να προπονηθούμε όλοι μαζί όπως ο Ατρόμητος. Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Άλλωστε πρόκειται για μια ομάδα που νίκησε τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι θα προετοιμαστούμε καλά ψυχολογικά, θα μας βοηθήσει σε αυτό ο προπονητής μας, όπως κάνει όλη η χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό για μας να κερδίσουμε».

Σχολιάζοντας την Εθνική Ελλάδας και τον όμιλο στα προκριματικά του EURO 2016 τόνισε: «Πρώτα θα ήθελα να συγχαρώ τον Κλάους, γιατί έπαιξε και στα δύο παιχνίδια και είναι πολύ σημαντικό, θα του δώσει αυτοπεποίθηση. Όσον αφορά την Ελλάδα ελπίζω να προκριθεί γιατί έχω φίλους και συμπαίκτες και θα είναι πολύ καλό και για την χώρα. Εμείς πάντως δεν πιστεύω ότι είμαστε φαβορί. Η Β. Ιρλανδία έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά με τρεις νίκες. Σε ένα μήνα θα παίξουμε μαζί τους και θα δούμε τότε».

Για τις 100 συμμετοχές στην εθνική Ρουμανία είπε: «Δεν είναι μόνο οι 100 συμμετοχές, αλλά 13 χρόνια μέλος αυτής της ομάδας και αρχηγός. Πριν από 13 χρόνια αν με ρωτούσε κάποιος θα έλεγα ότι είναι το ταβάνι όλων αυτών που θέλω από την εθνική. Το μόνο άσχημο είναι ότι θα ήθελα μία συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο κύπελλο. Ελπίζω να με βοηθήσουν τα πόδια μου και να τα καταφέρω στο μέλλον. Δεν έχω ακόμη τη διάθεση να σταματήσω».