Μαγειρείο, πλαστά έγγραφα και δικαστήρια

17

Ο γνωστός νομικός, Γιώργος Παναγόπουλος, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο και τον… απασχολούν ως δικηγόρο. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 σχολίασε τις πλαστές ενημερότητες, τις βεβαιώσεις οφειλών, το συλλαλητήριο των οπαδών του Ολυμπιακού έξω από το ΣΚΑΙ, αλλά και τις δικές του υποθέσεις με παίκτες που διεκδικούν χρήματα.

Στην αρχική τοποθέτησή του ανέφερε: «Η ομοσπονδία έχει καλό μαγειρείο. Δεν γίνεται τίποτα όμως, γιατί αυτοί που έχουν έννομο συμφέρον δεν έχουν αντιδράσει. Μιλάμε για πλαστογραφία δημόσιων εγγράφων. Από τα βαρύτερα ποινικά αδικήματα. Εγώ δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα πάνε πολλοί φυλακή. Λίγοι θα την πληρώσουν».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Εν μια νυκτί μπορεί να έρθει ένας νόμος και να τους απεπλέξη όλους. Τόσες διώξεις εναντίον μιας ομοσπονδίας δεν έχουν γίνει πουθενά. 11 φάκελοι, 11 δικογραφίες. Ούτε στην Κορέα».

Για το «φρούτο» με τις βεβαιώσεις οφειλής ανέφερε: «Έδωσαν δελτία με βεβαιώσεις οφείλης. Αυτά τα χαρτιά δεν υποκαθιστούν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Κι όμως έβγαλαν δελτία».

Σχετικά με τον αθλητικό νόμο αποκάλυψε: «Εκπρόσωποι επαγγελματικών αθλημάτω, ποδόσφαιρο, μπάσκετ κ.α. πήγαν στην προπαρασκευαστική και ζήτησαν να διαγραφεί η διάταξη περί ποινικής ευθύνης όσως δημιουργούν χρέη προς το δημόσιο. Ο Πλατινί στην πρόσφατη επίσκεψή του ανέφερε ότι φυσικά η κάθε χώρα μπορεί να ερευνά χωρίς την παρέμβαση της ομοσπονδίας».

Για την παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού χθες στο ΣΚΑΙ είπε: «Πάνω από 200-300 δεν είχε. Και πανηγυρίζουν και λένε 4.000 κόσμος».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στις υποθέσεις με ποδοσφαιριστές που διεκδικούν χρήματα από ομάδες: «Έχω διεκπεραιώσει τις περισσότερες υποθέσεις, περίπου το 90% κι έχω μείνει με τις περιπτώσεις του Άρη, της ΑΕΚ, της Λάρισας και του Ηρακλή. Εχω πάει στα πολιτικά δικαστήρια, έχω πάει στο εξωτερικό θα δούμε τι θα γίνει. Έχουμε φτάσει σε σημείο η ομοσπονδία και η πολιτεία να προμοτάρουν τον πρωταθλητισμό προς τα κάτω. Και τώρα στα δικαστήρια το Υπουργείο Ανάπτυξης κι άλλοι φορείς υπερασπίζονται τις ομάδες. Για την Λάρισα και τον Άρη μας απορρίψανε διότι λένε δεν έχουμε έννομο συμφέρον. Κι έχω φάει και ξύλο γιατί υπερασπίζομαι τους παίκτες».