Μεγάλη γκάφα της ΕΠΟ – Ασάφεια στην προκήρυξη!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στην ΕΠΟ αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου, αλλά έκαναν προχειροδουλειά, αποφάσισαν να ισχύσει στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης ο ΚΑΠ των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, χωρίς να το ελέγξουν, με αποτέλεσμα να προκύψει σοβαρό θέμα με τις ισοβαθμίες, που ούτε η ίδια η ΕΠΟ μπορεί να το λύσει σήμερα!

Σε ότι αφορά τα κριτήρια ισοβαθμίας, που προβλέπονται από τον ΚΑΠ :

1. Μετρούν οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει οι ισόβαθμες ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

2. Αν προκύψει ξανά ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

3. Αν προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε μετράει η καλύτερη επίθεση μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων.

4. Αν δεν προκύπτει και πάλι κατάταξη μετά τα παραπάνω κριτήρια, τότε διεξάγεται μονός αγώνας μπαράζ (αν ισοβαθμούν 2 ομάδες) ή μονοί αγώνες μπαράζ (αν ισοβαθμούν 3 ομάδες).

5. Αν και πάλι δεν υπάρχει κατάταξη, τότε διενεργείται κλήρωση.

Ως εδώ καλά. Όλα αυτά ισχύουν για το πρωτάθλημα, όπου οι ισόβαθμες ομάδες έχουν τουλάχιστο δύο παιχνίδια μεταξύ τους

Στον όμιλο του Κυπέλλου υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι.

Τι θα ισχύει λοιπόν σε ενδεχόμενη ισοβαθμία ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννενα στους 4 βαθμούς (με νίκη του ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα και ήττα του ΠΑΣ από την Καλαμαριά);

Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια δεν υπάρχει αφού το μοναδικό παιχνίδι τελείωσε 1-1.

Θα ισχύσει η καλύτερη επίθεση στον όμιλο, κατι που ΔΕΝ διευκρινίζεται στην προκήρυξη;

Τα Γιάννενα έχουν σήμερα 2-1 γκολ κι ο ΠΑΟΚ 1-2. Αν τα Γιάννενα χάσουν 5-4 από την Καλαμαριά, θα έχουν 7-7 γκολ. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει 2-0 στην Κέρκυρα θα έχει 3-2 γκολ. Τα Γιάννενα με 7 γκολ έχουν την καλύτερη επίθεση.

Το 7-7 γκολ, είναι καλύτερο από το 3-2;

Αυτή την ώρα, ούτε στην ΕΠΟ μπορούν να δώσουν απάντηση για το τι θα ισχύσει σ΄ αυτή την περίπτωση, αφού δεν φρόντισαν να το προβλέψουν!

Μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής, κι αφού δουν σε ποιες περιπτώσεις και σε ποιους ομίλους μπορεί να προκύψει αυτό το πρόβλημα, θα αποφανθούν!

Τότε θα συνεδριάσει η επιτροπή Κυπέλλου και θα βγάλουν ανακοίνωση για να γνωστοποιήσουν τι θα ισχύσει, γιατί προς το παρόν δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι!