Μηδενίζει και… μεταβιβάζεται

13

Μια… παράξενη γενική συνέλευση αναμένεται στην ΠΑΕ Ηρακλής, μέσω της οποίας και συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών ο Σπύρος Παπαθανασάκης…

Η ΠΑΕ προκήρυξε γενική συνέλευση με θέμα την μείωση και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα γίνει σε ξενοδοχείο στην… Παραλία Κατερίνης. Το καταστατικό της ΠΑΕ προβλέπει ότι οι συνελεύσεις πρέπει να γίνονται στην Κατερίνη και στη συνέλευση θα γίνει κι αυτή η αλλαγή, ώστε να γίνονται οι συνελεύσεις και στη Θεσσαλονίκη.

Η συνέλευση θα γίνει στις 21 Αυγούστου κι εφόσον δεν υπάρξει απαρτία, η επαναληπτική είναι την 1η Σεπτεμβρίου.

Σ΄ αυτή τη συνέλευση, θα μειωθεί το μετοχικό κεφάλαιο από τις 510.000 ευρώ, που είναι σήμερα, στα 5.100 ευρώ! Η ονομαστική τιμή της μετοχής, από τα 30 ευρώ, που είναι σήμερα, θα πέσει στα 30 λεπτά του ευρώ.

Στη συνέχεια θα προκηρυχτεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 510.000 ευρώ, με τους υφιστάμενους μετόχους να παραιτούνται του δικαιώματος προτίμησης, έτσι ώστε να μπορέσει ο Παπαθανασάκης να καταβάλει τα χρήματα, που θέλει και να αποκτήσει το ποσοστό που θέλει.

Βέβαια, εφόσον το κεφάλαιο πέσει στα 5.100 ευρώ, ο Παπαθανασάκης ακόμη και με 6.000 ευρώ (εφόσον δεν συμμετάσχει άλλος) γίνεται κάτοχος του 51%.

Σε ότι αφορά τις τροποποιήσεις του καταστατικού, εκτός αυτής που αφορά τον τόπο των γενικών συνελεύσεων, θα γίνει αλλαγή και στο σχετικό άρθρο, έτσι ώστε να μπορεί και υπήκοος τρίτης προς την Ε.Ε. χώρα, να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ, καθώς ο Παπαθανασάκης είναι Καναδός υπήκοος.

Τον 23χρονο επιθετικό της Δόξας Δράμας, Πασχάλη Κάσσο, απέκτησε ο Ηρακλής. Ο Κάσσος που είχε πέρσι 24 συμμετοχές και 6 γκολ, έκανε προσφυγή και μενει ελεύθερος.