«Να μην φάω ξανά από τα σκουπίδια…»

35

Ο Σουλεϊμάν Ουαταρά σαν όνομα μπορεί να λέει πολλά, η απίστευτη ιστορία του όμως λέει πάρα πολλά… Βλέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο ως τη λύση της ζωής του. Μια ζωής που μόνο σαν παραμύθι δεν είναι μέχρι και τα 20 χρόνια του.

Ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής πριν λίγες ημέρες έκλεισε έναν χρόνο αποφυλακισμένος, σύμφωνα με το footballnews.gr, γιατί δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα μας. Εμεινε για επτά μήνες στις φυλακές της Άμφισσας και από εκεί στην Κόρινθο. Τώρα διεκδικεί ένα συμβόλαιο με την ομάδα της Επισκοπής!

Όσο για την ευχή που κάνει ο Ουαταρά αναμένοντας λύση στο θέμα που εμποδίζει την ολοκλήρωση της μεταγραφής του; «Να μην με ξαναφήσει η Ελλάδα να φάω από τα σκουπίδια…».

Για να γίνει, όμως επαγγελματίας θα πρέπει να του χορηγηθεί μόνιμο άσυλο. Έτσι, σήμερα οι ιθύνοντες της Επισκοπής θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, προκειμένου ο ίδιος να διευκολύνει τις διαδικασίες και ο νεαρός Αφρικανός να ζήσει το όνειρό του.

Γεννημένος στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού ο Ουατάρα έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Κόλο Τουρέ και στα 16 του έφυγε για την Τυνησία λόγω του εμφυλίου στην πατρίδα του. Η μεταγραφή σε ομάδα της χώρας δεν έγινε πραγματικότητα και από εκεί μετέβη στην Τουρκία για δοκιμή στην Εσκί Σεχίρ.

Όταν, όμως ήρθε η ώρα να υπογράψει, ο μεσολαβητής ζήτησε πολλά χρήματα ως προμήθεια και έτσι η συμφωνία ναυάγησε. Πήρε, λοιπόν, τον δρόμο για την Ελλάδα, έβγαλε προσωρινή κάρτα παραμονής και κοιμόταν στα παγκάκια στην Κυψέλη μέχρι να βρει δωμάτιο, όπου έμενε μαζί με άλλα 20 άτομα. Μάζευε σίδερα, έτρωγε από τα σκουπίδια έως ότου έρθει η στιγμή της σύλληψης, τον Αύγουστο του 2012.

Μέσω ενός φίλου του πήγε στην Εθνική Αστέγων και από εκεί ακολούθησαν δοκιμές σε Παναιγιάλειο, Παναχαϊκή και Καλλιθέα. Τελικά, ο Ουαταρά που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και ως αμυντικός μέσος, έπεισε την Επισκοπή, η οποία σκοπεύει να του προτείνει συμβόλαιο, δεδομένου ότι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.