«Νέα ΠΑΕ χωρίς εκκαθάριση»

29

Για τη δυνατότητα να συσταθεί μία νέα ΠΑΕ από σύλλογο που έχει προβιβαστεί από τη Γ’ στη Β’ Εθνική, χωρίς να έχει εκκαθαριστεί η παλιά ΠΑΕ, μίλησε ο νομικός Βαγγέλης Χατζηιωάννου, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις.

Το θέμα ενδιαφέρει φυσικά άμεσα τον ΑΡΗ, ο οποίος βάσει όσων δήλωσε στον «Arena 89,4», μπορεί να πάει στη Γ’ Εθνική και αν ανέβει στη Β’ να συστήσει νέα ΠΑΕ, ακόμα και αν δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της παλιάς χρεωμένης ΠΑΕ.

«Έληξε και λύθηκε οριστικά το θέμα της εκκαθάρισης των παλαιοτέρων ΠΑΕ κάτι που αφορά και τον Αρη. Μετά από συνεννόηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμό και του  Υπουργείου Ανάπτυξης πάρθηκε η απόφαση να μπορεί να συσταθεί μια ΠΑΕ ή και ΚΑΕ παρά το γεγονός ότι θα υπάρχει παλαιότερη ΠΑΕ με την προϋπόθεση πως ο Ερασιτέχνης θα κάνει μια Γενική Συνέλευση και θα παραιτηθεί από το δικαίωμα του από την προηγούμενη ΠΑΕ.

Αυτό αφορά τη Λάρισα, τον Αγροτικό Αστέρα, που το γνωρίζω γιατί τον έχω και ξεκαθάρισε το θέμα και στο μέλλον και τον Άρη. Βέβαια, δεν ξέρω τι θα γίνει και του χρόνου. Είναι απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης μετά από εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αυτή την στιγμή αν ο Άρης παίξει Γ’ και του χρόνου παίξει Β’ δεν θα έχει κανέναν πρόβλημα για εκκαθάριση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χατζηιωάννου.

Επίσης, επεσήμανε ότι εφόσον ο ΑΡΗΣ αγωνιστεί στο κύπελλο, τότε χάνει το δικαίωμα να δηλώσει συμμετάσχει στο πρωτάθλημα τη Γ’ Εθνικής.