Νέος ιδιοκτήτης ο Παπαθανασάκης

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της ΠΑΕ Ηρακλής, που είχε σαν θέμα την αύξηση του ΜΚ της εταιρείας μέσω της οποίας ο Σπύρος Παπαθανασάκης πήρε τον πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Αυτό έγινε κι έτσι ο ομογενής επιχειρηματίας από τον Καναδά είναι ο νέος ιδιοκτήτης, αφού κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο από 80%.

Από κει και πέρα, πλέον υπάρχει και νέο διοικητικό συμβούλιο, όπου εκτός από τον Παπαθανασάκη, που θα είναι ο πρόεδρος, συμπεριλήφθηκαν και οι: Γιώργος Κατακαλίδης, Εμμανουήλ Παπαθανασάκης (υιός), Ιωάννης Κακαγιάννης και Χρήστος Αντωνέλης.

Της διαδικασίας ακολούθησε επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ μέσω της οποίας δίνονται διευκρινίσεις για το πως θα λειτουργεί, ενώ εξόχως σημαντική και με αρκετές αρμοδιότητες θα είναι η παρουσία του ?Μάκη Σεντελίδη. Αναλυτικά:

«Τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Σπύρος Παπαθανασάκης κινήθηκε αποφασιστικά προκειμένου να αποκτήσει την ιδιοκτησία του Ηρακλή έχοντας παράλληλα συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω βελτίωση της ομάδας.

Σήμερα, εκλέχθηκε ένα μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο που θα συνδράμει στην ομαλή μετάβαση από το παλαιό στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Δε χωρεί αμφιβολία ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ωστόσο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται αντιμέτωπο με τη πολύ αληθινή και σοβαρή ευθύνη εξάλειψης των κληρονομηθέντων χρεών, βήμα που είναι απαραίτητο προκειμένου να διασφαλιστεί η περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη του Ηρακλή αλλά πρωτίστως προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνδράμει αποφασιστικά στην αναδιοργάνωση της ομάδας αλλά και στην μελλοντική ανάπτυξή της. Πέραν των διοικητικών καθηκόντων τους, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν επιφορτιστεί με το καθήκον εμπλουτισμού του, με νέα, έμπειρα και ικανά στελέχη που θα είναι δεσμευμένα να βελτιώσουν και να αναπτύξουν τον Ηρακλή. Στόχος είναι η κατά το δυνατόν ευρύτερη, ενεργή συμμετοχή φίλων του Ηρακλή που έχουν αποδείξει ως τώρα εμπράκτως τη στήριξη τους στην ομάδα. Σημειωτέον, ότι τα μέλη του Συμβουλίου δεν θα λάβουν αντάλλαγμα για τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Στα πλαίσια της διοικητικής αναδιοργάνωσης ο κ. Σπύρος Παπαθανασάκης προτίθεται να χορηγήσει Πληρεξούσιο προς τον κ. Θωμά Σεντελίδη προκειμένου να επιβλέπει ενεργητικά κατά την απουσία του τα θέματα του Ηρακλή αλλά και να συμβάλει στη εύρυθμη λειτουργία του.

Ο κ. Σπύρος Παπαθανασάκης ζητά τη στήριξη και την υπομονή του κόσμου που αγαπά τον Ηρακλή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανασυγκρότησης.

Η ομάδα έχει επενδύσει σε νέους παίκτες. Θα χρειαστεί χρόνο προκειμένου να αποκτήσει ομοιογένεια και να «δέσει». Μαζί θα βελτιώσουμε τον Ηρακλή…».