«O Μελισανίδης πληρώνει το αντίτιμο»

124

Ο γνωστός νομικός Χαράλαμπος Αποστολίδης μίλησε στον Arena fm και σχολίασε την ποινή που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο κ. Μελισανίδης πληρώνει τις αμαρτίες του…παρελθόντος.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η απόφαση έχει πολλές αναγνώσεις, είμαι αντίθετος με το γράμμα του νόμου, κάθε επεισόδιο που γίνεται με τους «μάο μάο» είναι συνυπεύθυνες οι ΠΑΕ. Δεν ξέρω τι μέτρα μπορούν να πάρουν για τα επεισόδια έξω οι ΠΑΕ, όταν δεν έχουν ευθύνη για έξω αλλά μόνο η ελληνική αστυνομία. Μιλάω για αυτούς που ήταν μέσα και βγήκαν έξω,στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Σαν νομικός διαφωνώ με αυτές τις διατάξεις, δεν βλέπω με ποιον τρόπο μια ΠΑΕ μπορεί να περιορίσει τους «μάο μάο» ή τους επιστήμονες του Σαλιαρέλη. Μας έχουν στοχοποιημένους, σαν ΠΑΟΚ, φοβάμαι τι θα γίνει αύριο αν ανοίξει μία μύτη, αντί να έχουμε πάλι ένα πρωτάθλημα που θα αμείβεται ο κόπος των ποδοσφαιριστών, να έχουμε χάρτινο πρωτάθλημα. με προβληματίζουν αυτά. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος. ίσως οι δικοί μας φίλαθλοι φοβήθηκαν, αν χάναμε; Μπορεί να πει κάποιος, από την ψυχολογία του πλήθους, ότι αύριο θα είναι αλλιώς; Στα παιχνίδια με Τσέλσι και Μπενφίκα ήταν αλλιώς

Είναι τόσο απρόβλεπτα αυτά που γίνονται, που πρέπει να υπάρχει μια ασφαλιστική δικλείδα, δεν μπορεί ο κόπος των ποδοσφαιριστών και μιας διοίκησης να καταστρέφεται από δέκα «μάο μάο». Ο κ.Μελισανίδης πληρώνει και εισπράττει το αντίτιμο των όσων έκανε. Να υπάρχει διαφορετικού είδους αντιμετώπιση, θέλει συζήτηση και διαβούλευση. Δεν θα ήθελα ο ΠΑΟΚ να πάρει χάρτινο πρωτάθλημα ή να φτάσουμε τελευταία αγωνιστική και να συζητάμε για τα μείον που έφαγε μία ομάδα».

Για την ανακοίνωση Κούγια με την οποία διαψεύδει, τα όσα δήλωσε γνωστός ποινικολόγος:

«Πολλοί συνδέουν το Noor 1 και το «κοριόπολις» με μία νέα δίωξη που ασκήθηκε για τον κ.Μαρινάκη ως χρηματοδότη και βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση αυτή η κατηγορία. Λένε ότι χρηματοδότες των κινήσεων του Noor 1, είναι από εταιρείες που εν γνώσει ή εν αγνοία του έχει σχέση ο κ.Μαρινάκης. Πριν τρία χρόνια, στις μηνύσεις που κάναμε για τα πρώτα στημένα οι καταθέσεις του κ.Κούγια ήταν λάβρος για τον κ.Μαρινάκη και μετά είδαμε μια τούμπα, μεγαλύτερη από αυτήν του κ.Τσίπρα, όπου κατέθετε ότι λάθος κατάλαβε και ότι είναι εξαίρετος άνθρωπος ο Μαρινάκης. Λέω τι ακούσαμε από τούμπες…Τώρα αν πίσω από όλα είναι ο κ.Μελισσανίδης, ο.Κούγιας το ξέρει…κάποια στιγμή θέλουμε καθαρά πράγματα. Δημιουργούμε το δημοσιογραφικό θόρυβο και όταν πάμε στα δικαστήρια ακούμε άλλα. Οι  φωνασκούντες οφείλουν αυτά που λένε με ανακοινώσεις και δελτία τύπου να τα στηρίζουν και στα δικαστήρια» όπως είπε.