O Όλιβερ για Άρη, Γαλανό και Κάλας!

Στα ερτζιανά της πόλης φιλοξενήθηκε ο Λουίς Όλιβερ που μίλησε για την πρόταση του που έχει καταθέσει σοτν Ερασιτέχνη Άρη και το πλάνο του. Ο Ισπανός υποψήφιος επενδυτής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη μίλησε επίσης για τον Γιώργο Γαλανό και τις συζητήσεις που είχαν αλλά και τον Άλεξ Κάλας, χαρακτηρίζοντας την πρόταση του εμμέσως πλην σαφώς μη εφαρμόσιμη.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Αθλητικός Μετρόπολις”:

Για το ενδιαφέρον του για τον Άρη: «Η οικογένεια μου ειδικεύεται σε ιστορικές ομάδες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική και διοικητική θέση. Ενημερώθηκα για την περίπτωση του Άρη και θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετική περίπτωση».

Για τα στοιχεία της πρότασής του: «Η πρότασή μου περιλαμβάνει όλα τα έξοδα από τώρα μέχρι το τέλος της χρονιάς, τα χρήματα που απαιτούνται για το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ και όλα τα έξοδα της ομάδας προκειμένου μέσα σε δύο χρόνια ο Άρης όχι απλά να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα αλλά να διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη. Θεωρώ πως με ένα ποσό της τάξης των 700.000 ευρώ καλύπτονται τα έξοδα για να ανεβεί η ομάδα εύκολα στη Β’ Εθνική. Όσον αφορά το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ, δεν το ξέρουμε ακόμη, ίσως είναι 3-4 εκ. ευρώ, θα συνεννοηθούμε με τον ΑΣ. Αρχικά πρόθεσή μου είναι να καταθέσω το μίνιμουμ για να είμαι καλυμμένος και από εκεί και πέρα ό,τι ζητήσει η διοίκηση θα το καλύψω. Μπορώ να βάλω έως και 4-5 εκ. ευρώ για μετοχικό κεφάλαιο».

Για την συνάντησή του με τον Γαλανό: «Ο κ. Γαλανός βοήθησε πολύ τον Άρη από το καλοκαίρι. Όπως μου είπε δεν τον ενδιαφέρει να συνεχίσει στο ποδόσφαιρο. Αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να βρει τον καταλληλότερο επενδυτή για τον Άρη. Θα του επιστραφούν όλα τα χρήματα που έβαλε στον Άρη, περίπου 300.000 ευρώ, και από ότι μας είπε θα τα κάνει δωρεά στον ΑΣ».

Για όσα αρνητικά του καταλογίζουν: «Δεν έχω κάνει πουθενά αυτά που μου λέτε και ούτε έχω σκοπό να τα κάνω».

Για τις εγγυήσεις που προσφέρει: «Η πρώτη εγγύηση που δίνουμε είναι πως θα φέρω σε ρευστό τα χρήματα που είναι άμεσα απαιτητά για να πληρωθούν οι παίκτες και εν γένει οι υποχρεώσεις. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθουν και οι 700.000 ευρώ που είπαμε. Επιπλέον, μεγαλύτερη εγγύηση για μένα θα είναι πως και φέτος και του χρόνου θα χάνω χρήματα για να ανεβεί ο Άρης στη Σούπερ Λίγκα. Συζητήσαμε με τον ΑΣ για κάποια χαρτιά, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΑΣ είναι μετρητά, αυτά θα φέρω και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη εγγύηση ότι είμαι φερέγγυος Ένα ποσό που αγγίζει τις 150.000 ευρώ. Μόλις συμφωνήσουμε σε κάποια σημεία που πρέπει για να είμαστε και οι δύο πλευρές καλυμμένες θα φέρω τα χρήματα».

Για τη συνάντηση με τον ΑΣ: «Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση με ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν την ομάδα τους σε πολύ καλό κλίμα. Έχουν μπροστά τους μια δύσκολη απόφαση που αφορά το μέλλον του συλλόγου και τους εύχομαι καλή τύχη».

Για την πρόταση Κάλας: «Δεν έχω άποψη για την πρόταση Κάλας, αλλά θεωρώ πως δεν είναι εφαρμόσιμο το πλάνο που έχουν φτιάξει στο σημερινό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει κάποιος απόλυτος οδηγός σε όλα τα σπορ. Δεν μπορείς να πάρεις ένα μπίζνες πλαν που αφορά μια ομάδα μπέιζμπολ στην Αμερική και να το εφαρμόσεις σε μια ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα».

Για το αν θα αναλάβει πρόεδρος ο ίδιος: «Ασφαλώς. Πώς μπορείς να διοικείς μια ομάδα όταν δεν είσαι εσύ κοντά;».

Για τους συνεργάτες του στο όλο εγχείρημα: «Είναι ο κ. Νικουλάε, ο κ. Αλεξανδράτος και κάποιοι άλλοι».

Για τον Κάμπος: «Κανένας δεν κουνάει τον Κάμπος. Υπάρχει παλιά γνωριμία μαζί του από την θητεία του στη Ρεάλ, και υπάρχει εκτίμηση στο πρόσωπό του».

Για τις επαγγελματικές του ασχολίες: «Ο ίδιος προσωπικά έχει εταιρεία σεκιούριτι σε πλοία στην Ελλάδα και η δεύτερη δουλειά του είναι το ποδόσφαιρο. Η οικογένειά του έχει άλλες επιχειρήσεις. Τα χρήματα προέρχονται από εταιρεία της οικογένειάς του που ασχολείται με τον αθλητισμό και τις επιχειρήσεις».

Για την ημερομηνία μέχρι την οποία είναι διατεθειμένος να περιμένει: «Η 15η Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να αναλάβει. Επειδή, όμως, πρέπει να υπάρξει και η μεταγραφική ενίσχυση, αυτό που ειπώθηκε είναι ότι αν αναλάβει θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα».

Για το πότε θα του απαντήσει ο ΑΣ: «Δεν δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση, όμως, ελπίζω σήμερα ή αύριο να πάρω την τελική τους απάντηση».