Ο Ντιέγκο… Ρομανάκης του Ηρακλή!

23

Ο Ντιέγκο Ρομάνο μίλησε για όλους και για όλα στους απεσταλμένους δημοσιογράφους που καλύπτουν την προετοιμασία του Ηρακλή στο Καρπενήσι. Διαβάστε τι λέει για την ομάδα του Ηρακλή, για την Κρήτη, το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, την Αργεντινή και την οικονομική κρίση σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

«Να πω την αλήθεια δεν είχα σκοπό να φύγω από την Κρήτη. Είχα ένα στόχο με την οικογένειά μου να μείνω εκεί για πάντα. Να κλείσω την καριέρα μου. Είχα πρόταση να μείνω εκεί και μόλις τελειώσω ως ποδοσφαιριστής. Τα πράγματα όμως δεν πήγαιναν καλά. Μόλις με πήρε ο Ηρακλής τηλέφωνο, δεν το σκέφτηκα καθόλου. Είπα θα πάω. Ο Ηρακλής ήταν κάτι το κάτι παραπάνω. Ηθελα να κάνω κάτι καλύτερο στην καριέρα μου».

-Πολλοί περιμένουν από εσένα να είσαι ο ηγέτης αυτής της ομάδας…

«Ξέρω τι περιμένουν όλοι από εμένα. Το ίδιο έκανα και στον Εργοτέλη. Ξέρω ότι πρέπει να δώσω το κάτι παραπάνω. Πάντα αυτό προσπαθώ να κάνω στη ζωή μου. Θέλω να ξέρει ο κόσμος πως θα δώσω το κάτι παραπάνω. Θέλει και τύχη βέβαια. Πιστεύω όμως πολύ σε εμένα. Αν δεν πίστευα δεν θα είχα έρθει».

-Στην ομάδα υπάρχουν ακόμα δύο συμπατριώτες σου. Ο Περόνε και ο Μπαρτολίνι…

«Ναι. Και είναι καλό αυτό. Ξέρω τα παιδιά. Ξέρω τον Μπαρτολίνι, παίζαμε μαζί στην Νιούελς Ολντ Μπόις. Ξέρω και τον Περόνε αν και δεν παίξαμε μαζί. Είναι σημαντικό να γίνουμε οικογένεια όλη η ομάδα. Και αυτό να βγει και στο γήπεδο».

-Τι προτιμάς, να δίνεις ασίστ ή να πετυχαίνεις γκολ;

«Θέλω να δίνω ασίστ αλλά το σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ. Χρειάζεται ισορροπία. Αν το πετύχεις τότε το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο».

-Ποια θεωρείς μυστικά για την επιτυχία;

«Να δουλέψουμε πολύ για να γίνουμε καλή ομάδα, να έχουμε καλά αποδυτήρια και να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα, οικονομικά και όχι μόνο.»

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματά της;

«Τα ξέρω τα περισσότερα παιδιά αν και δεν παίξαμε μαζί, τα μικρά έχουν ταλέντο και πολλή όρεξη. Δουλεύουν, καταλαβαίνουν σε ποια ομάδα βρίσκονται. Πρέπει να τα βοηθήσουμε εμείς οι μεγαλύτεροι αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε καλή χρονιά».

– Από την οργάνωση της ομάδας είσαι ευχαριστημένος;

«Έχει όλα αυτά τα οποία πρέπει να έχει μία ομάδα, πολύ καλή οργάνωση και λειτουργία για να μην σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Η διοίκηση μπήκε δυνατά ,θέλει να κάνει καλά πράγματα και τώρα πρέπει να κάνουμε εμείς όλοι ένα καλό τιμ για να πετύχουμε».

– Η συζήτηση με τον κ. Παπαθανασάκη έπαιξε ρόλο στην απόφασης να έρθεις στον Ηρακλή;

«Τον γνώρισα, μιλήσαμε και κατάλαβα από αυτά τα λίγα ότι είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Από αυτά που μου είπε θέλει να φέρει την ομάδα εκεί που πρέπει να είναι. Στη Σούπερ Λιγκ. Ναι σίγουρα έπαιξε ρόλο η επαφή μας».

-Στις προπονήσεις βλέπουμε χτυπάς φάουλ και πέναλτι. Θα το βλέπουμε αυτό και στα παιχνίδια;

«Για τα πέναλτι είναι ο Πουρτουλίδης και ο Περόνε (γέλια). Εγώ εκτελώ τα φάουλ. Δε θέλω όμως να λέω μεγάλα λόγια. Όπως είπα στο γήπεδο θα τα δώσω όλα. Εκεί κρινόμαστε όλοι».

-Η γνώμη σου για τον προπονητή;

«Δεν τον ήξερα από πριν, δεν είχαμε συνεργαστεί ξανά. Μιλήσαμε και πριν υπογράψω το συμβόλαιο και μου ανέλυσε το πλάνο του. Είναι καλός προπονητής και άνθρωπος.»

-Οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Θεσσαλονίκη;

«Είναι πολύ ωραία πόλη. Είναι μεγάλη, έχει όλα όσα χρειάζεται μία οικογένεια και νομίζω θα είμαι καλά τόσο εγώ όσο και τα παιδιά μου. Κάθε μέρα που ξυπνάω λέω μέσα μου Δόξα τω Θεό που είμαι καλά και έχω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου τα οποία με ακολουθούν παντού και με βοηθάν να έχω καθαρό μυαλό».

-Ελληνας θέλεις να γίνεις;

«Μακάρι να γίνω, το θέλω και εγώ και η οικογένειά μου. Δέχτηκα πολλή αγάπη στην Ελλάδα, τόσο εγώ, όσο η γυναίκα μου και τα παιδιά μου».

-Και πως θα λέγεσαι;

«Μάλλον Ρομανάκης (γέλια)».

-Ντιέγκο, η χώρα σου η Αργεντινή περνάει δύσκολες καταστάσεις και πάλι…

«Είναι πολύ άσχημα για εμάς, εκεί είναι οι φίλοι μας, οι οικογένειές μας και πιστεύουμε όταν φθάσει η ώρα της επιστροφής τα πράγματα να είναι καλύτερα. Θέλουμε να πάνε καλύτερα τα πράγματα εκεί. Είναι κάτι που θέλω. Είναι άλλωστε εκεί και η οικογένεια μου. Θέλω να περνάνε καλά και αυτό να συμβεί όταν με το καλό γυρίσουμε και εμείς εκεί».

-Θέλεις όταν κλείσεις την καριέρα σου να επιστρέψεις μόνιμα εκεί;

«Ναι, είναι κάτι που το θέλω, αλλά δεν ξέρω αν γίνει. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει».