Ο Γαλανός για όλα!

31

Για πολλά και διάφορα μίλησε ο Γιώργος Γαλανός σε συνέντευξη Τύπου. Επί της ουσίας ήταν μία απολογιστικού περιεχομένου τοποθέτηση για τις πρώτες 35 ημέρες παρουσίας του ως υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Γαλανός αναφέρθηκε στα έσοδα και τα έξοδα, έριξε μπηχτές στο Στεφανίδη για τις 250.000 ευρώ του Διούδη, στάθηκε στις σχέσεις του με τον Καλαϊτζίδη και τον ΑΣ Άρης, ενώ τόνισε πως η εκκαθάριση είναι σε καλό δρόμο.

Στην αρχικήτοποθέτησή του ο συνεργάτης του Γαλανού, Περικλής Τράιος, ανέφερε: «Ευχαριστούμε που ήρθαμε η σημερινή συνέντευξη έχει απολογιστικό χαρακτήρα να πούμε που βαδίζουμε έπειτα από 35 μέρες στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ιστορικότερου συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Δε θα σταθούμε στο παρελθόν. Γνωρίζαμε που ήρθαμε, ποια είναι η κατάσταση του συλλόγου, και που βαδίζουμε. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν αναλάβουμε τόσο αργά. Δε μπορείς στις 10 Σεπτέμβρη να αναλαμβάνεις, και στις 14 να δίνεις παιχνίδι. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή για την αναγέννηση, με τρεις πυλώνες. Ο πρώτος είναι η ενότητα στο σύλλογο, να ξαναγίνει μια οικογένεια. Ο δεύτερος έχει να κάνει από την επάνοδο στη φυσική μας θέση το 2016. Ο τρίτος να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να έρθει κάποιος επιχειρηματίας πιο δυνατός να αναλάβει την ομάδα. Αυτοί είναι οι στόχοι και πλέον ήρθαμε να παρουσιάσουμε τι έχει γίνει. Πρώτα θέλουμε την αποκατάσταση της οικονομικής αξιοπιστίας του συλλόγου. Το δεύτερο κομμάτι είναι η οργάνωση της ομάδας».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Γαλανός λέγοντας μεταξύ άλλων: «Προσπαθούμε να γυρίσουμε σελίδα και να κάνουμε την ομάδα αξιόπιστη. Θέλουμε οι μισθοδοσίες να γίνονται στο τέλος του μήνα. Στο δεύτερο σκέλος. Μέσα σε 48 ώρες, με μόλις 16 παίκτες, χωρίς δελτία, χωρίς φανέλες δώσαμε τον πρώτο μας αγώνα. Είδατε το ατυχές αποτέλεσμα σε αγώνα που δώσαμε. Κάναμε 8 μεταγραφές, μπορούσαμε κι άλλες. Πήραμε ευτυχώς καλά παιδιά και καλούς παίκτες. Δεν μπορούσαν να κάνω μεταγραφές όταν ξεκίνησα. Στη συνέχεια είναι οι εγκαταστάσεις του γηπέδου. Κάναμε μία πειραματική προεδρική σουίτα και ευελπιστούμε να είναι όλες έτσι του χρόνου. Έχουμε βάλει ότι καλύτερο υπάρχει και αφορά τον αγωνιστικό χώρο. Σκεφτόμαστε να κάνουμε μία μπουτίκ στο κέντρο με όφελος πάντα του ΑΣ. Εγώ σήμερα είμαι, ενώ ο ΑΣ θα είναι για πάντα. Αργήσαμε πάρά πολύ για την εκκαθάριση. Πέρασαν 6 μήνες αλλά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Εχουμε έσοδα 166.800 ευρώ και έξοδα 284.070 ευρώ. Στο τελευταίο αγώνα είχαμε 8000 καθαρά έσοδα. Θέλουμε να πληρώνουμε τη μισθοδοσία πριν να λήγει ο μηνάς, μια κατάσταση πολύ διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν»,

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Για τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και τι σχέσεις τους είπε: «Ο κ. Καλαϊτζίδης είναι ο προπονητής μας κι όσο είναι τον στηρίζουμε και μας στηρίζει. Για την διαφωνία που είχαμε ήταν νωρίς τότε για να έχουμε μία άριστη σχέση. Είναι ο προπονητής μας κι όχι προπονητής μάνατζερ. Όπως κι εγώ δεν είμαι προπονητής. Το έχουμε συζητήσει με τον κ.Καλαϊτζίδη», ενώ ξεκαθάρισε πως συνεχίζεται η αναζήτηση για γενικό αρχηγό.

Για τις συζητήσεις με τον Σιαλμά ξεκαθάρισε πως…: «Την κουβέντα την κάναμε μαζί, απλά μετά από 6-7 ώρες έπρεπε να φύγω και η συζήτηση ολοκληρώθηκε από τον κ. Καλαϊτζίδη σύμφωνα με όσα είχαμε συμφωνήσει. Στον παίκτη προτείναμε τα πάντα αλλά δεν θέλησε».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του αδελφού του Καλαϊτζίδη ανέφερε: « Όλοι κρινόμαστε. Μακάρι ο αδερφός του κ. Καλαϊτζίδη να είναι οικονομικά πιο δυνατός και να αναλάβει τον Άρη. Το είχαμε πει αυτό από την αρχή. Θα είμαι δίπλα του αν μπορεί και το κάνει», ενώ για τον Παναγιώτη Στεφανίδη είπε: «Kάναμε ένα ραντεβού. Μου έδωσε ένα ανεπίσημο χαρτί για το που πήγαν οι 250.000 του Διούδη. Δεν ξέρω αν είμαι αρμόδιος για να το κυνηγήσω τοθέμα. Καλό θα είναι να έρθει να το αναλύσει και ο ίδιος. Εγώ πάντως έχω πληρώσει το αγωνιστικό τμήμα και δύο μήνες από τη δική του χρήση».

Για τα τηλεοπτικά και την εκκαθάριση τόνισε: «Ακόμα δεν υπάρχουν υπογραφές. Τα λεφτά θα πάνε στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Κι επειδή ο ΑΣ θα μας βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι θα πάρει ένα μικρό ποσοστό, παρότι δεν ήθελε. Ενα 15%. Για τα οικονομικά όσο αντέχω θα είμαι εδώ. 60.000 το μήνα είναι μόνο οι μισθοδοσίες σε παίκτες και προσωπικό. Πιστεύω ότι γύρω στο 1.000.000 θα ξοδευτούν μέχρι το τέλος της χρονιάς γιατί θα υπάρξουν και άλλες μεταγραφές. Όσο για την εκκαθάριση για την ώρα δεν υπάρχει εμπόδιο. Είμαστε σε αρχικό στάδιο».

Για τις σχέσεις του με τον ΑΣ είπε: «Οι σχέσεις μας με τον νέο πρόεδρο είναι καλές, μας καταλαβαίνει, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι και πλέον μιλάμε με έναν άνθρωπο που συνεννοούμαστε.  Οσον αφορά το μνημόνιο, κανονικά εγώ πρέπει να το δώσω για να είμαι καλυμμένος. Πλέον έχουμε καλές σχέσεις, μας ελέγχει ο Α.Σ και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά».

Ο Γαλανός αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση των συνδέσμων για τα εισιτήρια: «Στο γήπεδο μας είμαστε Άρης, αγαπάμε την ομάδα και πρέπει να την πληρώνουμε. Θα ήθελα να ενημερώσω ότι στο Φιλώτα πλήρωσαν 10 και στο Καυτανζόγλειο με την παρέμβαση μου 5 ευρώ. Φυσικά και θα το κάνω 5 ευρώ από τον επόμενο αγώνα. Είμαι επενδυτής, δεν είμαι διαχειριστής».

Καταλήγοντας ο Γαλανός είπε: ««Εις γνώση μου θα χάσω λεφτά, αλλά θα τα χάσω εκεί που γουστάρω. Άλλοι τα τρώνε αλλού, εγώ εδώ. Δεν μπορώ στο τέλος να ζητήσω πίσω τα λεφτά που θα χάσω. Έβαλα μια διαφήμιση στην φανέλα. Όταν δω ότι δεν αντέχω θα σταματήσω. Θέλω τον κόσμο μαζί μας. Όταν είδα τον κόσμο στην πρεμιέρα γούσταρα».