Ο πατέρας Όλιβερ…

Ο Λουίς Όλιβερ που συναντήθηκε με τον Χάρη Παπαγεωργίου «ψάχνεται» εδώ και καιρό στην Ελλάδα με πιο έντονη «προσπάθειά» του, την απόπειρα εμπλοκής του στην Λάρισα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η ποδοσφαιρική ιστορία του πατέρα του, ο οποίος έχει ασχοληθεί με ουκ ολίγες ομάδες στην Ισπανία.

Πρόκειται για τον Λουίς Όλιβερ Αλμπέσα Ναβάρο. Η σχέση του με το ποδόσφαιρο άρχισε το 1997 όταν και ανέλαβε την Χερέθ, την οποία και αμέσως έκανε ανταγωνιστική ομάδα, καταφέρνοντας να την ανεβάσει κατηγορία, ενώ με προπονητή τον Μπερντ Σούστερ έθεσε σαν στόχο την άνοδο στην Πριμέρα. Όμως η ομάδα χρεοκόπησε και στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές του πρωταθλήματος σχεδόν… διαλύθηκε με τους παίκτες να μένουν για πολλούς μήνες απλήρωτοι.

Τη σεζόν 2002-2003 αναλαμβάνει την Καρταχένα. Όλα ξεκίνησαν καλά, αλλά άρχισαν και πάλι τα οικονομικά προβλήματα. Οι παίκτες απλήρωτοι, ενώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην Ισπανία τότε, στα γραφεία του συλλόγου δεν λειτουργούσαν ούτε τα τηλέφωνα.

Το καλοκαίρι του 2010 ο αγοράζει ποσοστό μετοχών στην Ρεάλ Μπέτι , deal που αγγίζει τα 16 εκατομμύρια ευρώ. Λίγες μέρες αργότερα δικαστής της Σεβίλλης προσπαθεί να σταματήσει την πώληση των μετοχών, ενώ λίγους μήνες αργότερα άσκησε δίωξη εναντίον του και κατά του διευθυντή της Ρεάλ Μπέτις για πλαστογραφία.

Επιχειρηματικά δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς. Ναυτιλιακές ασφάλειες, τεχνικές εταιρίες, έργα υποδομής κ.α., αλλά πολλές φορές έχει βρεθεί απέναντι στην δικαιοσύνη για επιχειρηματικές απάτες, πλαστογραφία κ.α. Ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα: «Αυτήν την στιγμή οι επιχειρήσεις μου είναι να προσφέρω υπηρεσίες παροχής ασφάλειας σε εμπορικά πλοία που πάνε στην Αφρική».