«Ο στόχος μας είναι στο πρωτάθλημα»

O Γιάννης Πετράκης έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες που έπαιξαν στην Τούμπα, κάποιοι εκ των οποίων δεν παίζουν σχεδόν ποτέ, αλλά επισήμανε ότι για τον ΠΑΣ Γιάννενα, αυτό που προέχει είναι το πρωτάθλημα κι όχι το Κύπελλο…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΣ :

“Ξέραμε ότι παίζουμε με μια από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή την εποχή. Ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος, έπρεπε όσοι παίξουν, να κάνουν κατάθεση ψυχής για να πάρουν το αποτέλεσμα. Το έκαναν και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Σε ένα παιχνίδι εδώ χρειάζεται και τύχη για να πας καλά, κι εμείς την είχαμε. Ευτυχήσαμε να βάλουμε γκολ στην πρώτη φάση. Είχαμε, όμως, πολύ καλή οργάνωση, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, και προσπαθούσαμε και επιθετικά, όσο περνούσε η ώρα.

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς τρόπους να επιθετεί και καταφέραμε να πάρουμε την ισοπαλία με μεγάλη προσπάθεια.

Για τις καθυστερήσεις στο τέλος, επειδή είμαι 23 χρόνια προπονητής, αν βρεθεί ένας να πει ότι έχω δώσει εντολή για καθυστέρηση. προκαλώ να το πει δημόσια. Αυτοί που έπαιζαν, είναι παίκτες χωρίς ρυθμό, ο Γαρυφαλλιάς για παράδειγμα, δεν έχει παίξει ούτε φιλικό. Είναι έξω από την φιλοσοφία μας αυτό. Ότι έγινε, ήταν πραγματικό.

Σχετικά με το ότι κάποιοι βασικοί έμειναν έξω, υπάρχουν δύο εξηγήσεις. Η μία είναι πως ο στόχος μας είναι στο πρωτάθλημα. Η άλλη είναι πως, αυτή είναι μια επιβράβευση για τα παιδιά που δουλεύουν κάθε μέρα. Δεν μπορούν να παίζουν και οι 25 παίκτες. Ήταν μια ευκαιρία να ανταμείψω αυτά τα παιδιά, που δεν παίζουν πολύ”