«Πάμε καλά στην άμυνα…»

22

Για την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Πολωνία, καθώς και για τα συμπεράσματά του από το τελευταίο φιλικό της ομάδας, μίλησε ο Άκης Μάντζιος.

Ο τεχνικός του Πανθρακικού σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, αρχικά αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Λέγκια Βαρσοβίας: «Στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι αντιμετωπίσαμε τη δεύτερη ομάδα της Λέγκια Βαρσοβίας, ήταν ένα πολύ καλό τεστ για την ομάδα μας, γιατί ο αντίπαλος είχε ποιότητα, παρά το νεαρό της ηλικίας των παικτών».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Δείξαμε όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια σοβαρότητα, βγάλαμε αρκετά από τα στοιχεία που δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας καλή κατοχή και κίνηση και γενικά μείναμε ευχαριστημένοι, ειδικά από την εικόνα μας στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε, βγήκε η κούραση της προετοιμασίας, κάναμε και πολλές αλλαγές, με αποτέλεσμα να χαλάσει η ομοιογένεια της ομάδας και να μην έχουμε το ρυθμό που θέλαμε και είχαμε στο πρώτο ημίχρονο».

Για το στοιχείο που του «άρεσε» στην ομάδα είπε: «Σε γενικές γραμμές, μας ικανοποιεί η αμυντική συμπεριφορά και λειτουργία της ομάδας. Κρατήσαμε ανέπαφη την εστία μας σε όλα τα παιχνίδια και απειληθήκαμε ελάχιστα και στα τρία φιλικά. Πιστεύω ότι όταν όλοι οι παίκτες θα είναι έτοιμοι και στο επίπεδο που θέλουμε, τότε σίγουρα θα παρουσιαστούμε καλύτεροι και στο δημιουργικό κομμάτι».

Για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας επί πολωνικού εδάφους τόνισε: «Η προετοιμασία μας στην Πολωνία ολοκληρώθηκε και είμαι ικανοποιημένος για τον τρόπο που δουλέψαμε, την προσπάθεια και τον επαγγελματισμό των παιδιών. Δουλέψαμε σε πολύ έντονους ρυθμούς και, μάλιστα, στα τρία φιλικά που δώσαμε βγάλαμε στο γήπεδο στοιχεία που δουλέψαμε όλο αυτόν τον καιρό».