«Πιστεύουμε στο πρωτάθλημα»

To γκολ που πέτυχε στο Καραϊσκάκη, του έδωσε τρία βραβεία, του καλύτερου γκολ και του MVP της αγωνιστικής, και του καλύτερου γκολ του 2014 κι ο Φακούντο Περέιρα πήρε σήμερα μαζεμένα τα… έπαθλα και με την ευκαιρία μίλησε για τα θέματα της επικαιρότητας κι αυτά που έρχονται για τον ΠΑΟΚ…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αργεντίνος :

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα : «Αυτό το πιστεύουμε, είναι αλήθεια. Όμως θα είναι λάθος να σκεφτόμαστε το παιχνίδι της μεθεπόμενης Κυριακής. Είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθούμε στο ματς με τον Παναιτωλικό. Πρέπει να συγκεντρωνόμαστε σε κάθε ματς. Και να ξέρουμε πως θέλει πολύ δουλειά, γιατί μέσα από την σκληρή δουλειά όλο αυτό το διάστημα, φθάσαμε σε αυτό το σημείο να διεκδικούμε τον τίτλο».

Για τις μεταγραφές του Νομπόα και του Ρικάρντο Κόστα : «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι δύο πολύ καλοί παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Σε κάθε προπόνηση προσπαθούν να αφομοιωθούν με την ομάδα και αυτό είναι σημαντικό. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε την κατάσταση και να περάσουμε στην πρώτη θέση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πρόκειται για δύο επαγγελματίες με κεφαλαία γράμματα. Θα δώσουν γνώση, αντοχή στη πίεση. Χαίρομαι πολύ γιατί έχουμε δύο πολύ έμπειρους παίκτες που είναι πάνω από όλα επαγγελματίες και θα μας βοηθήσουν στην προσπάθεια που κάνουμε στο πρωτάθλημα».

Για την γρήγορη προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ : «Μπορώ να πω ότι με βοήθησε πάρα πολύ ο τρόπος που με υποδέχθηκε η ομάδα. ήταν δύσκολο για εμένα να μην μπορώ να μιλήσω την γλώσσα. Όμως, ένιωσα πολύ καλά για την συμπαράσταση και την βοήθεια προσαρμογής που μου έδωσαν οι συμπαίκτες μου και όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Από εκεί και πέρα, με τα παιχνίδια, μου έβγαιναν κάποια πράγματα. Το βασικό είναι να ανεβάσουμε την ομάδα ένα επίπεδο παραπάνω και να φθάσουμε σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο».

Για την μάχη με τον Κλάους για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ : «Θεωρώ ότι είμαι κάπως ικανοποιημένος από τον αριθμό των γκολ που έχω πετύχει. Θα μπορούσα να είχα πετύχει παραπάνω γκολ. Σημασία έχει να τελειώσει η χρονιά και να πανηγυρίζουμε όλοι, άσχετα εάν σκοράρουμε η όχι. Δεν έχει σημασία εάν θα πετύχει ο Κλάους πολλά γκολ, ή εγώ. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα και αυτό μας ενδιαφέρει. Είναι κρίμα που δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε στις άλλες δυο διοργανώσεις στο κύπελλο και το Γιουρόπα Λίγκ. Μας βοηθά να ήμαστε λίγο περισσότερο ξεκούραστοι σωματικά και καθαροί στο μυαλό μας πνευματικά. Όμως, θα προτιμούσαμε να έχουμε την παραπάνω κούραση και να συνεχίσουμε στους δύο θεσμούς που χάσαμε».

Για τις αποχωρήσεις ομάδων από το πρωτάθλημα : «Σίγουρα είναι κάποιες καταστάσεις τις οποίες δεν θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει ως φυσιολογικές. Είναι κάπως περίεργα. Εμείς πρέπει να ήμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Το βλέπουμε εσωτερικά στην ομάδα, το διαχειριζόμαστε εκεί και θα πρέπει να ήμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αγώνων που ακολουθούν».