Πού θα παίξει η Κέρκυρα και τι… συμφέρει τον Άρη

Πριν προχωρήσετε παρακάτω θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο και για ΕΠΟ, οπότε τα πάντα είναι πιθανά.

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, η Κέρκυρα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα κι ως εκ τούτου υποβιβάζεται. Πλέον υπάρχουν δύο ερωτηματικά τα οποία δεν διευκρινίζονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία.

Καταρχήν, δεν αναφέρεται πουθενά, ποια θα είναι η ομάδα που θα πάρει τη θέση της Κέρκυρας. Θα μείνει στην κατηγορία ο Λεβαδειακός ή το κενό θα καλυφθεί από ομάδα κατώτερης κατηγορίας; Η λογική λέει το πρώτο, διότι πολύ απλά δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League. Οπότε σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, η Κέρκυρα τερματίζει τελευταία, άρα μένει στην κατηγορία ο Λεβαδειακός.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πάντως ότι, όπως έλεγαν οι άνθρωποι του Απόλλωνα Σμύρνης θα διεκδικήσουν να πετύχουν να… καλύψει η ομάδα τους τη θέση, ως τρίτη της Football League.

Το δεύτερο ερωτηματικό, που χρίζει διευκρίνισης είναι τι σημαίνει η ποινή της αποβολής της Κέρκυρας. Απλά υποβιβάζεται στην Football League ή λόγω της τιμωρίας της θα… πέσει στη Γ’. Κι εδώ πάλι βάσει λογικής μάλλον θα ισχύσει το πρώτο διότι στην απόφαση δε λέει αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αλλά απλά αποβολή.

Όσο για τον Άρη, επί της ουσίας περιμένει πλέον την επικύρωση της βαθμολογίας της Super League, για να γίνει το ίδιο και στη Football League και να δούμε μετά αν θα γίνουν μπαράζ. Τώρα αν η Κέρκυρα αποφασίσει εθελουσίως να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, ε δεν θα χαλαστούν κιόλας οι κίτρινοι…