Προτείνει, αλλά ποιος τον ακούει…

23

Ο Ζήσης Βρύζας, αν και πλέον κατέχει τη θέση μέλους στο Δ.Σ. και ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού διευθυντή, θα εκπροσωπήσει μαζί με τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο (ως εκπρόσωπος του ΑΣ και του 10% είναι ο μοναδικός που έχει δικαίωμα ψήφου μετά τον Ιάκωβο Αγγελίδη) την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη σημερινή συνεδρίαση της Λίγκας.

Εκτός από την περιβόητη 6η αγωνιστική και την ημερομηνία διεξαγωγής της, αναμένεται να συζητηθεί στο Δ.Σ. η θέση της Λίγκας για τον νέο αθλητικό νόμο, για τον οποίο ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει, σχεδόν πριν από ένα χρόνο, τις δικές του προτάσεις.

Ποιες είναι αυτές οι προτάσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Ιδού..

1. Να υπάρξει ριζική αλλαγή στον τρόπο εκλογής του Δ.Σ. της ΕΠΟ με στόχο την εκλογή αντιπροσωπευτικών κι όχι συντεχνιακών διοικήσεων. Ψήφος για κάθε ένωση ανάλογα με το μέγεθος της.

2. Να γίνει πλήρης εφαρμογή των κανόνων του παιχνιδιού της Λίγκας από την αρχή ως το τέλος των πρωταθλημάτων και να μην αλλάζουν τα πάντα, κατά τη διάρκεια της σεζόν.

3. Να υπάρξει επαναφορά εν ενεργεία δικαστών στις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ, ένα μοντέλο που είχε αποτελέσματα στο παρελθόν, αλλά εγκαταλείφθηκε χωρίς περισσότερες εξηγήσεις.

4. Το σύστημα αδειοδότησης, να γίνεται με συμμετοχή ανεξάρτητων προσώπων υψηλής κατάρτισης κι εξειδίκευσης, ενώ ζητά να είναι πολύ πιο σημαντικός και καταλυτικός ο ρόλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

5. Να υπάρξει επίτευξη συμφωνίας για τον έλεγχο της ΚΕΔ, με σχηματισμό κοινής αποδοχής ΕΠΟ – Λίγκας.

6. Να γίνουν ρεαλιστικές ρυθμίσεις και παράλληλα ενδελεχής έλεγχος ενόψει του FFP.

O ΠΑΟΚ έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, αυτές θα τις καταθέσει εκ νέου στο τραπέζι της Λίγκας, αλλά το ζητούμενο είναι ποιος (θα) τον ακούει. Με συγκεκριμένες συμμαχίες και στρατηγικές, δύσκολα να περάσουν όλα αυτά που ζητάει ο Δικέφαλος…