Ρόκα και επίσημα…

30

Ο Πανθρακικός σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε το νέο προπονητή της ομάδας, Χοσέ Μανουέλ Ρόκα. Τον Ισπανό τεχνικό «υποδέχθηκαν» ο μεγαλομέτοχος Τάσος Καραολάνης και ο πρόεδρος Δημήτρης Τζελέπης.

Ο μεγαλομέτοχος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους δήλωσε: «Μετά το διαζύγιο του Άκη Μάντζιου με την ομάδα μας είχαμε επαφές με διάφορους προπονητές οι οποίοι θα αναλάμβαναν την τεχνική ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανθρακικού. Ένα από τα στοιχεία που μας έφερε σε επαφή με τον Μάνουελ είναι ότι ανήκει στην οικογένεια του Πανθρακικού από το 2008 που ήρθε σαν τερματοφύλακας. Η συνεργασία μας μπορεί να ολοκληρώθηκε το 2010 αλλά πάντα είχαμε επικοινωνία, όποτε μπορούσε ερχόταν στην πόλη μας δείγμα ότι αγάπησε την πόλη αλλά και η ίδια η πόλη τον αγάπησε».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Τόσο εγώ όσο και ο Πρόεδρος μιλήσαμε μαζί του, διακρίναμε την αγάπη του για την ομάδα και την φλόγα να δουλέψει. Ήταν δική μας επιλογή, εμένα και του Δημήτρη Τζελέπη και κανενός άλλου. Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο αγωνιστικό μονοπάτι αλλά πιστεύουμε σε αυτόν και τον υποστηρίζουμε 100%».

Και κατέληξε: «Κατανοούμε την στεναχώρια ίσως και απογοήτευση που υπάρχει στις τάξεις των φιλάθλων του Πανθρακικού για την πορεία στο πρωτάθλημα. Η πόλη δεν είναι μεγάλη και έτσι καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες αυτής της στεναχώριας πολλών φιλάθλων. Όλοι μας θέλαμε η ομάδα να έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς, να έχει παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και να βρισκόμαστε πιο ψηλά στην βαθμολογία, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχει βέβαια και μια μικρή μερίδα φιλάθλων, ευτυχώς αυτή είναι μικρή, που κατέκριναν και συνεχίζουν να κατακρίνουν την ομάδα και τις επιλογές μας. Γνωρίζουμε που βρισκόμαστε, όπως γνωρίζουμε ότι οι ώρες που ασχολούμαστε τόσο εγώ όσο και ο Πρόεδρος με την ομάδα είναι πολλές περισσότερες από αυτές που ασχολούμαστε με την οικογένεια μας. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο καθένας μπορεί να κατηγορεί ελεύθερα χωρίς να γνωρίζει καταστάσεις και κυρίως χωρίς να σέβονται ανθρώπινες αξίες».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Χοσέ Μάνουελ Ρόκα: «Εγώ αναλαμβάνω αυτή τη μεγάλη ευθύνη έχοντας απόλυτη συναίσθηση της κατάστασης. Όταν μιλήσαμε με την Διοίκηση, με ρώτησαν αν έχω άγχος ή πίεση κι εγώ είπα ότι πιστεύω απόλυτα σε αυτήν την ομάδα. Όχι μόνο στο ρόστερ, που έδειξε πέρυσι τι μπορεί να κάνει κι έχει διατηρήσει τον κορμό της, αλλά και στον Πανθρακικό σαν σύλλογο, που από τότε που εγώ αποχώρησα από την Κομοτηνή έκανε πολλά βήματα προόδου, κάτι που αποδεικνύει ότι ο Πανθρακικός είναι μια ομάδα με μέλλον, που δεν κοιτάζει απλά τι θα κάνει σήμερα. Κι αυτό είναι κάτι που κοιτάζω πάντα όταν κάνω μια επιλογή».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Ρίσκο για εμένα ήταν η δουλειά στον Ολυμπιακό Βόλου. Αντίθετα, ο Πανθρακικός δεν είναι ρίσκο για εμένα. Ξέρω την ομάδα και θέλω πολύ να την βοηθήσω και τώρα σε μια δύσκολη στιγμή. Δε σταμάτησα ποτέ να βοηθάω την ομάδα, ακόμα και από τότε που έφυγε, αφού όποτε με χρειάστηκαν, για κάποια μεταγραφή από την Ισπανία για παράδειγμα, ήμουν στον πλευρό της».

Οσο για τον Πανθρακικό ανέφερε: «Όλοι μαζί, όχι μόνο εγώ, ο μεγαλομέτοχος κι ο πρόεδρος, αλλά όλοι εσείς, οι φίλαθλοι και οι παίκτες πρέπει να συσπειρωθούμε για το καλό του Πανθρακικού, επειδή όλοι μας αγαπάμε τον Πανθρακικό. Έχω δει πέντε αγώνες του Πανθρακικού φέτος. Τρεις από κοντά κι άλλους δύο από την τηλεόραση. Η ομάδα έχει αλλάξει ορισμένα πράγματα φέτος στο ρόστερ της, αν κι έχει κρατήσει το βασικό κορμό, αλλά νομίζω πως έχει δυνατότητες και ποιότητα. Το βασικό πρόβλημα νομίζω ότι είναι στην ψυχολογία, εξαιτίας των αποτελεσμάτων πιθανότατα. Όταν το ποδόσφαιρο δε σε ευνοεί πρέπει να συνεχίζεις τη σκληρή δουλειά, με ψηλά το κεφάλι κι αυτό θα κάνουμε και τώρα. Θέλω οι παίκτες μου να βγάλουν ξανά στο γήπεδο το 100% που μπορούν».