Σίγουρος ο Τσάνας, στον αέρα οι άλλοι…

12

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι υπέγραψε σήμερα το συμβόλαιο με την ΕΠΟ, ουσιαστικά ανέλαβε τα ηνία της εθνικής ομάδας, αλλά παραμένει ερωτηματικό ποιοι θα είναι οι συνεργάτες του και ποιοι προπονητές θα παραμείνουν στις υπόλοιπες εθνικές ομάδες, όπου όλα λειτουργούσαν κάτω από ένα συγκεκριμένο πλάνο που είχε εκπονήσει ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Ιταλός προπονητής ρωτήθηκε σήμερα για το ποιοι θα είναι οι συνεργάτες του, αλλά δεν ξεκαθάρισε και πολλά με την απάντηση που έδωσε: «μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια τέτοια κουβέντα, αλλά εγώ έχω φέρει τους δικούς μου συνεργάτες».

Ο Ρανιέρι δεν έχει εκφραστεί για κανέναν από τους Ελληνες ομοσπονδιακούς προπονητές, ούτε έχει φανερώσει τι έχει στο μυαλό του ως προϊστάμενος των εθνικών ομάδων και πως θέλει να συνεργαστεί με τους προπονητές των υπολοίπων εθνικών ομάδων, κυρίως όμως με την Ελπίδων που αποτελεί το σκαλοπάτι για την Ανδρών. «Πιστεύω ότι ο κορμός και η βάση της ομάδας θα παραμείνει ο ίδιος και δεν θέλουν αλλαγές», υποστήριξε ο 60χρονος τεχνικός.

Εκτός από το συμβόλαιο του τιμ μάνατζερ, Τάκη Φύσσα, στις 31 Ιουλίου λήγουν τα συμβόλαια όλων των ομοσπονδιακών τεχνικών των υπολοίπων εθνικών ομάδων. Λέγεται πως μεγάλο ρόλο θα παίξει η άποψη του Ρανιέρι για τους: Τσάνα (Εθνική Ελπίδων), Παχατουρίδη (Νέων), Ζελενίτσα (Παίδων), όπως επίσης και τον βοηθό του Σάντος, Λεωνίδα Βόκολο.

Αν κάποιος από όλους αυτούς θεωρείται σίγουρος ότι θα συνεχίσει στις εθνικές ομάδες αυτός είναι ο Κώστας Τσάνας. Η δουλειά που έχει κάνει θεωρείται άκρως πετυχημένη από όλους όσοι παρακολουθούν την πορεία της Ελπίδων τα τελευταία χρόνια.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, όπου μετά και τις σχετικές εισηγήσεις του Ρανιέρι, θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Λέγεται πως εκτός του Τσάνα δύσκολα θα μείνουν οι υπόλοιποι προπονητές…