«Σκοράρει με κάθε τρόπο»

Ο Γιάννης Χριστόπουλος, νυν προπονητής του Πλατανιά, έχει εργαστεί στην Ουκρανία. Γνωρίζει τι εστί Μάρκο Ντέβιτς (τον αντιμετώπισε ως παίκτη της Μέταλιστ) και σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΣΠΟΡ του Βορρά σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ του 31χρονου ποδοσφαιριστή.

«Εχει πολύ καλό σωματότυπο ως ποδοσφαιριστής. Διαθέτει πολύ έντονη προσωπικότητα και αυτό φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πολύ ποιοτικός παίκτης και έχει φοβερή αίσθηση του γκολ. Σκοράρει με κάθε τρόπο. Χρησιμοποιώντας και τα δύο πόδια αλλά και το κεφάλι. Επιπλέον μπορεί να σκοράρει και από μακρινή απόσταση, σουτάροντας έξω από την περιοχή. Θα τον χαρακτήριζα, ως έναν έξυπνο παίκτη, ο οποίος έχει και δημιουργικά χαρακτηριστικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Μπορεί να παίξει με την μπάλα στα πόδια, μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι».

Συνεχίζοντας ο Χριστόπουλος είπε: «Δεν είναι πολύ γρήγορος χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει ταχύτητα στην κίνησή του. Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια στα οποία είχε αγωνιστεί στο ουκρανικό πρωτάθλημα, στα οποία ήταν πραγματικός ηγέτης μέσα στο γήπεδο».

Οσο για το πως… κινείται στο γήπεδο, τόνισε: «Μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στην επίθεση, δεν είναι όμως το προσόν του, όταν παίζει από αριστερά, να αμύνεται και αποτελεσματικά. Είναι ένας χαρισματικός σκόρερ».